Και ο Ντιέγκο Κόστα κατηγορείται για φοροδιαφυγή στην Ισπανία – Η Νις στα χέρια βρετανού μεγιστάνα

Προβλήματα με τη δικαιοσύνη στην Ισπανία με θέματα που αφορούν φοροδιαφυγή αντιμετωπίζει και ο Ντιέγκο Κόστα. Συγκεκριμένα, εισαγγελέας στη Μαδρίτη απήγγειλε κατηγορίες στον επιθετικό της Ατλέτικο για απάτη με το φόρο εισοδήματος που διαπράχθηκε το 2014, και της οποίας η αξία υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η υπόθεση αφορά σε χρήματα που έβγαλε ο 31 ετών άσος από τα δικαιώματα της εικόνας του (image rights). Ο γεννημένος στη Βραζιλία, αλλά διεθνής με την εθνική Ισπανίας, κατηγορείται ότι εισέπραξε παράνομα εισόδημα ύψους 1,4 εκατομμυρίων

ευρώ και δεν το δήλωσε το 2014, όταν τον απέκτησε η Τσέλσι.

OFFICIAL | The Provincial Prosecutor of Madrid accuses Diego Costa of defrauding 1M euros to the Treasury

The accusation comes from not declaring the amount he received from Chelsea through third parties for his image rights in the year 2014. [Cope] pic.twitter.com/Aat7pP6yJ8

— Enock Kobina Essel (@kobinaessel39) 4 Ιουνίου 2019

Ο τελευταίος που πλήρωσε υψηλό πρόστιμο για να μη μπλέξει περισσότερο για φοροδιαφυγή ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο, όταν υπέπεσε σε παραπτώματα, την εποχή που έπαιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως έγινε με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι πλήρωσαν πρόστιμο, αλλά καταδικάστηκαν και με φυλάκιση με αναστολή.

Diego Costa has been accused of income tax fraud worth just over 1 million euros (£885,755) for money made from image rights, prosecutors in Madrid said on Tuesday. https://t.co/rh6xf3urAy

— SportsNews & Betting (@snb188) 4 Ιουνίου 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι ισπανικές αρχές έχουν διεξάγει έρευνα γι’ αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρονται να μη δήλωσαν σωστά έσοδα που είχαν από δικαιώματα της εικόνας τους.

Όπως είπαμε, μέσα σ’ αυτούς ήταν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φέρεται να τα… έσπασε οριστικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν τον… κάλυψε η «βασίλισσα» σ’ αυτή την υπόθεση. Ο πορτογάλος αστέρας της Γιουβέντους συμβιβάστηκε με τις ισπανικές αρχές, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης, ενώ πλήρωσε και αυτός ένα μεγάλο ποσό. Το ίδιο έγινε και με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 2016 ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, κρίθηκαν ένοχοι για φορολογική απάτη ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, για εισόδημα που αποκτήθηκε από δικαιώματα εικόνας. Για τον αργεντινό άσο είχε ανοίξει και δεύτερο… μέτωπο με φοροδιαφυγή.

Ο Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης) παραδέχθηκε, επίσης, ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης την ενοχή του για μεγάλη φοροδιαφυγή και δεσμεύτηκε να καταβάλει πρόστιμο 750 χιλιάδων ευρώ, καθώς καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση, ποινή που είναι εξαγοράσιμη, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές της Μαδρίτης.

****

H Nις περνά σε αγγλικά χέρια και θα την… τρέχει μεγιστάνας από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως αποκάλυψε ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμό «RMC Sport», η ομάδα της Νίκαιας πρόκειται να πουληθεί στον Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος τις τελευταίες ώρες παρουσίασε πρόταση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την αναφορά του «RMC», η νυν ιδιοκτησία του συλλόγου έχει ήδη συμφωνήσει με την παραχώρηση. Ο Σερ Τζέιμς Άρθρουρ Ράτκλιφ είναι ένας δισεκατομμυριούχος βρετανός βιομήχανος. Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου χημικών Ineos, που ίδρυσε το 1998 και εκτιμάται ότι έχει κύκλο εργασιών 80 δισ. δολάρια.

OGC Nice : Sponsor, mercato… À quoi s’attendre si Ratcliffe rachète le club ? https://t.co/q9SdboKBvt via @RMCSport

— Pierre Rondeau (@Lasciencedufoot) 4 Ιουνίου 2019

Nice sous pavillon anglais dans un mois? Ratcliffe vise l’OL et l’OM https://t.co/vhc32zTffD via @RMCSport

— Diam (@DiamDeMars) 4 Ιουνίου 2019

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα