Ήττα (87-96) του Ολυμπιακού στη βραδιά του «θρύλου» του – Απίθανο buzzer beater ο Σλούκας (video)

Στην ιστορική νύχτα που ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, αφήνοντας δεύτερο τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Ολυμπιακός φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα, με 87-96, από τη Φενερμπαχτσέ, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 17ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague. Σε ματς στο οποίος πέτυχε

απίθανο buzzer beater ο Κώστας Σλούκας πίσω από το κέντρο για την τουρκική ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν τρίτη διαδοχική ήττα και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 6 νίκες – 11 ήττες, όπως και η «Φενέρ».

Aν και έπαιζε χωρίς τους τρεις ψηλούς της (Βέσελι, Ντουβερίογλου και Λοβέρν), η τουρκική ομάδα «εκτέλεσε» με 16/29 τρίποντα τον Ολυμπιακό, που κατάφερε να μειώσει στους 4, όταν πέρασε την μπάλα στη ρακέτα, αλλά δεν πέτυχε την ανατροπή. Ο Νάντο ντε Κολό με 32 πόντους και 5/6 τρίποντα, έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη νίκη, μετά από τέσσσερις διαδοχικές ήττες, της ομάδας της Κωνσταντινούπολης. Ο Κώστας Σλούκας είχε 14 πόντους και 9 ασίστ κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Ντέρικ Ουίλιαμς.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 61-74, 87-96

Απίθανο buzzer beater του Σλούκα πίσω από το κέντρο

Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο, στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, με σουτ που επιχείρησε πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Ο έλληνας γκαρντ, με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει δεν είχε άλλη επιλογή από τα σουτάρει προς το καλάθι του Ολυμπιακού, στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 20-19. Το σουτ ήταν εμπρόθεσμο και με αυτό η «Φενέρ» πήρε προβάδισμα με 22-20.

Για να αντιληφθεί κανείς από το ποιο σημείο του γηπέδου σούταρε ο Σλούκας, στο δεύτερο βίντεο, φαίνεται πως έχει μόλις κάνεις δυο – τρία βήματα από την γραμμή του τριπόντου της άλλης ρακέτας…

That’s a way to end the quarter Kostas Sloukas! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/GlUSw8rON1

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) 2 Ιανουαρίου 2020

pic.twitter.com/QBefJkCIUi

— BasketHead (@the_BasketHead) 2 Ιανουαρίου 2020

Ο Σενγκέλια… νίκησε Μίροτιτς και Μπαρτσελόνα

Ο Τορνικέ Σενγκέλια πέτυχε το νικητήριο καλάθι της Μπασκόνια, 76-74, με κάρφωμα, μπροστά στον Μίροτιτς, υποχρεώνοντας στην 4η ήττα της σε 17 αγωνιστικές την Μπαρτσελόνα, στον ισπανικό «εμφύλιο» αυτής της εβομάδας στη Euroleague. Στο τέλος, ο σταρ της Μπαρτσελόνα αστόχησε σε σουτ για την ισοφάριση, αλλά οι Βάσκοι έκαναν λάθος στην επαναφορά. Ο Οριόλα είχε σουτ νίκης, αστόχησε από την κορυφή της περιμέτρου και έτσι η Μπασκόνια επέστρεψε στις νίκες, υποχρεώνοντας τους μπλαουγκράνα σε ήττα μετά από πέντε σερί νίκες.

Oι Βάσκοι είχαν προηγηθεί και με 21 πόντους στο 22ο λεπτό. Ο Πιερία Χένρι σημείωσε 21 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς πέτυχε 17 πόντους για τους Καταλανούς.

Με «εκτελεστή» τον Λεκαβίτσιους νίκησε τη Μακάμπι η Ζαλγκίρις

Με 23 πόντους του Λούκας Λεκαβίτσιους η Ζαλγκίρις νίκησε με 73-68 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Κάουνας, για την 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Euroleague. Ο Έλληνας τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν είχε πέντε παίκτες επί λιθουανικού εδάφους (Όμρι Κάσπι, Ταρίκ Μπλακ, Τζον Ντιμπαρτολομέο, Νέιτ Ουόλτερς, Οθέλο Χάντερ και Σκότι Ουίλμπεκιν), αλλλά απειλούσε μέχρι το τέλος.

Οι Ισραηλινοί ήταν μπροστά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, με τη Ζαλγκίρις να ισοφαρίζει στην εκπνοή της 3ης περιόδου (53-53) και ο αγώνας να γίνεται ντέρμπι στο 4ο δεκάλεπτο. Τότε ήταν που μίλησε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Λούκας Λεκαβίτσιους πετυχαίνοντας διαδοχικούς πόντους και παίρνοντας από το… χέρι την ομάδα του. Αυτή ήταν η 5η νίκη της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ με 11 νίκες – 6 ήττες και εντός της πρώτης πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα αποχαιρετά το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου η ομάδα του Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι υπέστη μια δεύτερη διαδοχική ήττα.

«Πάρτι» έκανε ο Ερυθρός Αστέρας

Την 3η διαδοχική νίκη του πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, 93-63, στο Βελιγράδι. Κορυφαίοι για τη σερβική ομάδα ήταν οι δύο νεοαποκτηθέντες Κέβιν Πάντερ (15π.) και Βλάντιμιρ Στίματς (13π.), ενώ 15 πόντους σημείωσε και ο Λορένζο Μπράουν.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα μοίρασαν 21 ασίστ, έκαναν θραύση στα ριμπάουντ και έφτασαν τις 8 νίκες σε 17 αγωνιστικές. Στον αντίποδα οι Βαυβαροί ολοκλήρωσαν με 6 νίκες – 11 ήττες τον πρώτο γύρο. Ο Γκρεγκ Μονρόε με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος από την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Αναλυτικά για την 17η αγωνιστική της Euroleague έχουμε:

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 87-96
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 93-63
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 73-68
Μπασκόνια (Ισπανία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 76-74

Παρασκευή, 3 Ιανουαρία

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Παναθηναϊκός(ΕΛΛΑΔΑ) (3/1, 19:00)
Αναντολού Εφές (Τουρκία) – Κίμκι (Ρωσία) 3/1
Βιλερμπάν (Γαλλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 3/1
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 3/1
Βαλένθια (Ισπανία) – Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 3/1

Η βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 13-3
Αναντολού Εφές 13-3
Μπαρτσελόνα 13-4
Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-5
Παναθηναϊκός 9-7
Αρμάνι Μιλάνο 8-8
Βιλερμπάν 8-8
Κίμκι 8-8
Ερυθρός Αστέρας 8-9
Βαλένθια 7-9
Μπασκόνια 7-10
Ολυμπιακός 6-11
Μπάγερν Μονάχου 6-11
Φενερμπαχτσέ 6-11
Άλμπα Βερολίνου 5-11
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-12
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-12

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ήττα (87-96) του Ολυμπιακού στη βραδιά του «θρύλου» του – Απίθανο buzzer beater ο Σλούκας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα