Η πρόκριση της «Φενέρ» και το… σχόλιο του Καλάθη στον Σλούκα, που γράφει ιστορία (video)

Η Φενέρμπαχτσε αποδείχτηκε πιστή στο ραντεβού της με τα Final 4 τα τελευταία χρόνια, καθώς πήρε την πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague για πέμπτη διαδοχική σεζόν και πέμπτη στην ιστορία της. Πρωταγωνιστής της φετινής πορείας είναι ξανά και ο Κώστας Σλούκας, με τον έλληνα άσο να δέχεται συγχαρητήρια από συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, αλλά και από… αντιπάλους. Γράφει, άλλωστε, ιστορία με τη συμμετοχή σε ακόμα ένα Final 4.

Μετά

τη νέα νίκη στο Κάουνας και το 3-1 κόντρα στη Ζαλγκίρις, ο «Σλούκι Λουκ», όπως σχεδόν και όλοι οι παίκτες της «Φενέρ» ανέβασαν στα social media και ειδικότερα στο instagram σχετικά ποστ για την επιτυχία τους. Αυτό έκανε και ο Κώστας Σλούκας. Αυτή την ανάρτηση σχολίασε τόσο ο Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), όσο και ο Νίκος Ζήσης (Μπάμπεργκ). Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο γκαρντ των «πράσινων»… ανέβασε μπράτσα, σαν να λέει στον Σλούκα πως είναι δύναμη, ενώ ο Νίκος Ζήσης έγραψε «Μπράβο Κώστα». Όπως γίνεται αντιληπτό έγινε της… κακομοίρας και έλληνες φιλάθλους, που θέλουν τον «Σλούκι Λουκ» στον Παναθηναϊκό, αλλά ξανά και στον Ολυμπιακό.

Να αναφέρουμε ότι ο έλληνας άσος, που αγαπιέται, πλέον, πολύ και από τους φίλους της τουρκικής ομάδας, ήταν ξανά ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσεμε (σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ) και θα γράψει ιστορία με την παρουσία του στη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δηλαδή στο Final 4 της Βιτόρια.


Βλέπετε, ο Σλούκας θα δώσει το «παρών» για έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε final της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές. Οι δύο με την φανέλα του Ολυμπιακού και η τρίτη με αυτή της «Φενέρ». Ο έλληνας άσος έχει, μάλιστα, την παράδοση στα ημιτελικά της διοργάνωσης με το μέρος του, καθώς σε έξι αναμετρήσεις δεν έχει γευθεί ποτέ το αίσθημα της ήττας.

Στα αγωνιστικά η Φενέρμπαχτσε έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις και στο δεύτερο ματς επί λιθουανικού εδάφους, στο τέταρτο ματς της σειράς των playoffs με το τελικό 99-82 να γράφει το 3-1. Πλέον, η τουρκική ομάδα, που με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της αποτελεί δύναμη στον ευρωπαϊκό και τουρκικό χώρο, θα παλέψει στα ημιτελικά απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα (η σειρά βρίσκεται στο 2-1) με στόχο την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μετά από το θρίαμβο του 2017.

Το εκκωφαντικό πρώτο δεκάλεπτο της Φενέρ στο 4ο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις ήταν αρκετό για να στρώσει το δρόμο της νίκης και της πρόκρισης για τους Τούρκους. Με απίστευτη παραγωγικότητα και τον Μπόμπι Ντίξον σε… κέφια, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (16-30), με τον έμπειρο γκαρντ να μετρά σε αυτό το διάστημα 13 πόντους και στατιστικά για… φίλημα (2/2 βολές, 3/3 τρίποντα), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα αμυντικά αντανακλαστικά των Τούρκων και ο επιθετικός πλουραλισμός τους, σε συνδυασμό με την ευστοχία από τα 6.75, δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς την ανατροπή, βλέποντας τα όνειρα τους να πέφτουν στο κενό με το τελικό 99-82.

Κορυφαίος των νικητών ο Ντίξον με 25 πόντους. Όπως είπαμε, ξεχώρισε και ο Κώστας Σλούκας. Από τη Ζαλγκίρις πάλεψαν για την ισοφάριση της σειράς οι Μπράντον Ντέιβις (25π.) και Νέιτ Ουόλτερς (18π.). Τα δεκάλεπτα: 16-30, 41-49, 61-72, 82-99

Ρεκόρ ευστοχίας σε τρίποντα και σουτ εντός πεδιάς από Φενέρ

Με ρεκόρ ευστοχίας σε τρίποντα και σουτ εντός πεδιάς στην ιστορία των playoffs της Euroleague, συνδύασε η Φενερμπαχτσέ την πανηγυρική πρόκριση της στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης για πέμπτη διαδοχική σεζόν.

Η τουρκική ομάδα ήταν καταιγιστική σε τρίποντα (68.18%) και σουτ εντός πεδιάς (69.81%) απέναντι στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας, στο τέταρτο και τελευταίο ματς της σειράς των πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, «εκθρονίζοντας» και στις δύο κατηγορίες την Μακάμπι Τελ Αβίβ από την κορυφή της σχετικής λίστας (σ.σ. είχε 66.67% και 64.91%, αντίστοιχα).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα