«Η Αθήνα μπαίνει σε τάξη», το κύριο άρθρο της Handelsblatt

Η Ελλάδα επιστρέφει στην οδό της κανονικότητας λέει η HBΤους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων επικρίνει ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς

Στα σημάδια ανάκαμψης του ελληνικού τραπεζικού τομέα μετά από μια βαθιά κρίση εστιάζει η Handelsblatt, σε άρθρο με τίτλο «Στην Αθήνα μπαίνει τάξη».

Το ρεπορτάζ κάνει αρχικά μια ανασκόπηση στις περιπέτειες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007

έως σήμερα, με αποκορύφωμα τη μαζική εκροή κεφαλαίων στα μέσα του 2015 και την επιβολή capital controls το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Δύο χρόνια μετά οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν «αλλά επιτέλους επιστρέψαμε στην οδό της κανονικότητας» αναφέρει στην εφημερίδα o Xρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ.Μεγάλου συμπληρώνει επίσης ότι «θέλουμε μέχρι τέλος 2018 να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τον ELA από τα δέκα δις ευρώ που είναι τώρα στο μηδέν. Κάθε δισεκαμμύριο από τον ELA μας κοστίζει δέκα εκατομμύρια ευρώ», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, υπό την επίβλεψη της Κομισιόν, με στόχο την αποπληρωμή της βοήθειας που έλαβαν από το κράτος.

«Ο Έλληνας ασθενής βαδίζει στο δρόμο της βελτίωσης» σημειώνει κλείνοντας η HB.

Keywords
Τυχαία Θέματα