Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Καλύτερη η εικόνα στις Σπέτσες (εικόνες)

Μακριά από τα σπίτια το πύρινο μέτωπο στα ΚαλύβιαΑπό αναζωπύρωση η φωτιά στην περιοχή του Άγιου ΠαντελεήμοναΜάχη με τις φλόγες στις ΣπέτσεςΜέτωπα σε Πύλο, Αργολίδα και Μεσσηνία

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Σπέτσες.

Ειδικότερα, στην Ανάβυσσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Παράλληλα, η προσπάθεια

των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, επίσης το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες συνεχίζεται και τη νύχτα. Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές, μέχρι τα μεσάνυχτα, στην Πυροσβεστική. Μόλις νύχτωσε αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ, όπως τόνισε πριν από λίγο στο ΑΠΕΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς δείχνει να είναι καλύτερη.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων.

Αναλυτικά:

Πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Ειδικότερα, η φωτιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, ενώ το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων.

Ωστόσο, παρά τους δυνατούς ανέμους, η πυροσβεστική κατάφερε να την περιορίσει και να μην υπάρχει έτσι κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, το απόγευμα της Τρίτης έκανε λόγο για «συνεχείς αναζωπυρώσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια, παρότι «η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη» λόγω του δυνατού αέρα.

Σημειώνεται ότι η ένταση των ανέμων στην περιοχή το απόγευμα της Τρίτης έφτανε κατά τόπους τα επτά μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή θεωρείται τεράστια, καθώς η πυρκαγιά έχει καταστρέψει χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις.

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στις Σπέτσες

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στις Σπέτσες.

Η πυρκαγιά, με διάσπαρτες εστίες, πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν από την αρχή στο να μην πλησιάσει η φωτιά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι, στην Αργολίδα ξέσπασε στις 20:30 της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή όπου είχε καεί και στο παρελθόν.

Φωτιά και στη Μεσσηνία

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στη Μεσσηνία.

Πυρκαγιά και στο Γαϊδουρονήσι

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε χώρο συγκέντρωσης σκουπιδιών στο γραφικό νησάκι Γαϊδουρονήσι , ανοιχτά της Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα