Φυλάκιση σε γερμανούς στρατιωτικούς στην Κρήτη – Κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν γερμανική

Το περιστατικό σημειώθηκε την ΚυριακήΟι δράστες είναι δύο 23χρονοι Γερμανοί που υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα ΜάχηςΟ εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χανίων τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή δυο αξιωματικούς του γερμανικού στρατού, που υπέστειλαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι

και ύψωσαν στη θέση της τη γερμανική.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία μετά από έρευνες συνέλαβε τους δύο 23χρονους Γερμανούς που υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Παράλληλα, βρήκαν και την ελληνική σημαία, που ήταν καλυμμένη από πέτρες.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Κατά την απολογία τους, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι από τον… ενθουσιασμό τους ύψωσαν την γερμανική σημαία και πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο. Το δικαστήριο δεν πείστηκε και τους έκρινε ένοχους. Αμέσως μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Φωτογραφίες: defenceline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα