Παρί Σεν Ζερμέν: Την… έπεσαν στον διαιτητή για την πιο «βαριά» ήττα τους τον 21ο αιώνα (video)

Πήγε για… μαλλί αλλά βγήκε «κουρεμένη» και «πληγωμένη» στη Λιλ η Παρί Σεν Ζερμέν με τη «βαριά» ήττα (5-1), που έδωσε… παράταση στην στέψη της και στο φετινό πρωτάθλημα. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της να βγουν εκτός εαυτού και με τον διαιτητή, Μπενοϊτ Μπαστιέ, τον οποίο… περίμεναν στα αποδυτήρια για τον «κράξουν», μετά την ιστορική τους ήττα. Βλέπετε, είναι η πιο «βαριά» ήττα που γνώρισαν οι Παριζιάνοι τον 21ο αιώνα, ενώ ο Μπενοϊτ Μπαστιέ ήταν ρέφερι και στον φετινό τους αποκλεισμό εντός (1-2) από

τη Γκινγκάμπ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Την ίδια ώρα, στην ομάδα του Παρισιού περιμένουν οικονομικές ενισχύσεις από τους χορηγούς τους και ειδικότερα από τη NIKE για να μην έχουν προβλήματα με το οικονομικό Fair Play της UEFA και έτσι να κρατήσουν τους Νεϊμάρ, Κίλιαν Εμπαμπέ.

Η εκτός έδρας συντριβή που γνώρισε η Παρί Σεν Ζερμέν με 5-1 από την Λιλ, είναι, λοιπόν, ένα από τα αποτελέσματα που προκάλεσαν την μεγαλύτερη αίσθηση τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν είναι τόσο αυτή καθ΄ αυτή η ήττα για τους πρωταθλητές, που προκαλεί εντύπωση, όσο η τεράστια έκταση του σκορ, όπως επίσης και η «κατάρρευση» της ομάδας στο δεύτερο μέρος του αγώνα και μετά το 1-1 στα πρώτα 45 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη της Λιλ αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, καθώς όπως είπαμε ότι πρόκειται για την πιο «βαριά» ήττα που γνώρισαν οι Παριζιάνοι τον 21ο αιώνα. Η αμέσως προηγούμενη, αντίστοιχης έκτασης συντριβή, συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου 2000, όταν η Σεντάν διέσυρε – επίσης- με 5-1 την Παρί Σεν Ζερμέν. Όταν δηλαδή, ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν δύο ετών.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήγε για γιορτή στο «Πιερ Μορουά», καθώς χρειαζόταν ένα βαθμό στο ματς με τη δεύτερη Λιλ για να στεφθεί και φέτος πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά το πάρτι εξελίχθηκε σε… κηδεία, με την πρωτοόρο να μη μη νικάει για δεύτερη σερί αγωνιστική (την περασμένη εβδομάδα η Παρί εξασφάλιζε τον τίτλο με νίκη, αλλά έφερε 2-2 με τη Στρασμπούρ).

Τα πάντα πήγαν στραβά για τους πρωτευουσιάνους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Μενιέ, μόλις στο 7΄. Ο Μπερνάτ απάντησε άμεσα (11΄), αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν τραυματίες οι Τιάγκο Σίλβα και Μενιέ. Στο 37΄ ο Μπερνάτ αποβλήθηκε για φάουλ στον Πεπέ. Αυτό συνέβη στο 36′ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Λιλ εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική της υπεροχή στο β΄ ημίχρονο και με γκολ των Πεπέ, Μπαμπά, Μαγκαλιάες και Ζοζέ Φόντε έφτασε στο θρίαμβο και «αγκαλιάζει» το εισιτήριο για το Champions League.

Μετά τον αγώνα μέχρι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Νασρ Αλ Κελαΐφι είχε πολλά νεύρα. Το ίδιο έγινε με τον Τόμας Τούχελ και με τους Τζούλιαν Ντράξλερ και Κίλιαν Εμπαμέ. Όλοι τους «φώναζαν» και στον διαιτητή Μπενοϊτ Μπαστιέ, ο οποίος απέβαλε τον Μπερνάτ, αλλά οι Παριζιάνοι είχαν πολλά παράπονα από τον ρέφερι, όπως τη μη χρήση του VAR για την καταμέτρηση ενός γκολ.

#Jplus1

Keywords
Τυχαία Θέματα