Ερώτηση 15 «γαλάζιων» βουλευτών σχετικά με την «ΕΤΑΔ ΑΕ»

Ερώτηση σχετικά με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Οικονομικών της Πειραιώς, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΔ, οι βουλευτές της Πειραιώς «ζητούν απαντήσεις για τις υπεράριθμες προσλήψεις προσωπικού, τις υπερβάσεις αμοιβών εκτελεστικών στελεχών και την αύξηση του μισθολογικού και επιδοματικού κόστους της εταιρείας».

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018,

με το μηνιαίο μισθολογικό κόστος για 68 από τους προσληφθέντες να ανέρχεται στα 180.000 ευρώ. Οι βουλευτές ζητούν επίσης εξηγήσεις για ορισμένες απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΤΑΔ ΑΕ μετά την αναδιοργάνωσή της», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της ΝΔ.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν: «Επιπλέον, με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ αποτελεί φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και καταχωρείται εντός της περιμέτρου του σχετικού Μητρώου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν εάν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δημοσιονομικής πειθαρχίας και παρακολούθησης που ισχύει για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσαν οι 15 βουλευτές της ΝΔ:


Keywords
Τυχαία Θέματα