‘Ετσι έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο που μετέφερε τον Σάλα – Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την ανάσυρσή του

Το Σάββατο (16/2) ολοκληρώθηκε το δράμα της οικογένειας του Εμιλιάνο Σάλα, καθώς ο αργεντινός επιθετικός οδηγήθηκε στην τελευταία τους κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά με την οικογένειά του να περιμένει τις απαντήσεις για το τι οδήγησε στην πτώση του μοιραίου αεροσκάφους στις 21 Ιανουαρίου. Φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Την ώρα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ντοκουμέντο από την ανάσυρσή του αεροπλάνου από τον βυθό της θάλασσας, ενώ έχει ξεσπάσει διαμάχη για το εάν η Κάρντιφ οφείλει

να δώσει τα χρήματα της μεταγραφής του στη Ναντ.

Όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών δημιουργήθηκε βίντεο που δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει και το πρώτο πόρισμα, αλλά, όπως είπαμε, φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών, λόγω της βροχής και των έντονων ανέμων που υπήρχαν στην περιοχή είναι εξαιρετικά πιθανό τα φτερά του αεροσκάφους να έπιασαν πάγο κάτι που διαταράσσει τη ροή του αέρα πάνω και γύρω από αυτά. Γι’ αυτό το λόγο και ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου του οποίου η σορός αγνοείται ακόμα, Ντέιβιντ Ίμποτσον, πετούσε σε αρκετά πιο χαμηλό υψόμετρο όπου η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.

Στην προσομοίωση της μοιραίας πτήσης που μπορείτε δείτε εδώ, υπολογίζεται ότι η πτώση του αεροσκάφους διήρκεσε περίπου 10 δευτερόλεπτα με τον πιλότο να μην μπορεί να κάνει και πολλά.

Δείτε εικόνες από το αεροπλάνο, όταν το έβγαλαν οι αρχές από τον βυθό:

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την νεκροψία στο άψυχο σώμα του Εμιλιάνο Σάλα, ο πρώην παίκτης της Ναντ έχασε τη ζωή του από τραύματα στο κεφάλι και το στήθος κατά την πτώση του αεροπλάνου. Σενάριο για την πτώση του αεροσκάφους είχε δώσει στη δημοσιότητα και η «Mirror».

Ρίγη συγκίνησης είχαμε στην κηδεία του παίκτη στο χωριό του (Προγκρέσο) κοντά στη Σάντα Φε στην Αργεντινή:

Μετά την κηδεία του, ο ξάδερφος του Σάλα ξέσπασε. «Τον σκότωσαν», είπε ο Ματίας Γκάτι. «Είναι τόσα πολλές οι παρατυπίες, οι ανωμαλίες σε αυτή την υπόθεση. Είναι προφανές ότι τον ανάγκασαν να ανέβει στο συγκεκριμένο αεροπλάνο, ενώ δεν έπρεπε αυτό να συμβεί. Είχε μείνει μόνος του και τον εκμεταλλεύτηκαν επειδή ήταν μόνος του, δεν είχε ατζέντη. Σε μια περίοδο που είχε ανέβει πολύ, είχε γίνει γνωστός», πρόσθεσε.

Μηνύει τον μάνατζερ του Σάλα η Κάρντιφ, η οποία δεν θέλει να πληρώσει τη Ναντ για τη μεταγραφή

Την ίδια ώρα, ένας «χορός» εκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από τον Εμιλιάνο Σάλα, μετά τον θάνατο του. Η Κάρντιφ δεν θέλει να δώσει τα 17 εκατομμύρια της μεταγραφής του αργεντινού στη Ναντ και οι δύο πλευρές θα τα βρουν στα δικαστήρια. Οι Ουαλοί από ότι φαίνεται θα κινηθούν και κατά του μάνατζερ του Σάλα.

Ο Γουίλι ΜακΚέι σε μηνύματα του παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα για ενδιαφέρον άλλων ομάδων, απλά και μόνο για να ανεβάσει το ποσό της μεταγραφής. Η αναφορά του αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Κάρντιφ, η οποία προτίθεται να του κάνει μήνυση.

Η Κάρντιφ θέλει μ΄αυτόν τον τρόπο να αποφύγει να πληρώσει ή τουλάχιστον να μην καταβάλει όλο το ποσό. Ο Εμιλιάνο Σάλα έφυγε από τη ζωή, αλλά το σήριαλ της μεταγραφής του από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα