Έρχονται 400 προσλήψεις στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τον σχεδιασμό πρόσληψης 400 ατόμων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προετοιμάζει αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μετά την παρέλευση 3 ετών περίπου (2015-2018) η Περιφέρεια εντάχθηκε και πάλι στο πρόγραμμα ενώ, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η στόχευση είναι να ολοκληρωθεί έγκαιρα η προετοιμασία.

Στις αρχές καλοκαιριού, εφόσον και η Κυβέρνηση ακολουθήσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το προσωπικό θα έχει καλύψει τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Η Περιφέρεια θα εντάξει στην προκήρυξη κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο, με βάση

στοιχεία που θα δώσει ο ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κατσιφάρας επικοινώνησε μάλιστα τηλεφωνικά με την περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, ενημερώνοντας την για τις προθέσεις της Περιφέρειας εξασφαλίζοντας τη δέσμευσή της για τη συμβολή του ΟΑΕΔ στο σχεδιασμό των προσλήψεων.

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει 8μηνη διάρκεια, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική για βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Η Περιφέρεια θα ετοιμάσει ολοκληρωμένα προγράμματα, με ειδικότητες, συγκεκριμένο σχέδιο, στόχους και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο υπουργείο ενώ ο περιφερειάρχης χθες ζήτησε η προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου, με το τελικό σχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα