Αυτές ήταν οι κρισιμότερες στιγμές στο Πεντάγωνο, λέει ο Βίτσας

Τις πιο κρίσιμες στιγμές που πέρασε στο Πεντάγωνο, θυμάται σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο σημερινός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Ήταν πολλές οι στιγμές. Θέλω να ξεχωρίσω δύο. Η μια στιγμή ήταν όταν ήρθε ο Πάνος Καμμένος, και μου είπε ότι αναλάβαμε το προσφυγικό και σε 15 μέρες πρέπει να έχουμε φτιάξει 5 hot spot και δεκάδες χώρους φιλοξενίας.

Εκεί φάνηκε στην πράξη η οργάνωση, πειθαρχία και

αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι απλά μια οργανωμένη ισχυρή δομή του κρατικού μηχανισμού αλλά μπορεί εύκολα να αφομοιώνει αυτό που αποτελεί εθνική ανάγκη και να το διαχειρίζεται με απόλυτη αποτελεσματικότητα.

Μια δεύτερη στιγμή ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η γείτονα χώρα όταν έγινε απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνο το βράδυ, όπου τα πράγματα έδειχναν πολύ επικίνδυνα και έτεινε να διαμορφωθεί μια χαοτική κατάσταση, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους μέσα σε ακριβώς μια ώρα και 32 λεπτά. Αυτό εμένα με έκανε να αισθάνομαι και υπερήφανος και ασφαλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα