Επίθεση με βιτριόλι: Αυτή είναι η εικόνα της δράστιδος – Στο ίδιο σημείο μια μέρα πριν (video)

Η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα είχε αποπειραθεί να επιτεθεί στην 34χρονη Ιωάννα την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές. Η εφημερίδα «Το Βήμα», με βάση πληροφορίες που έχουν από την ΕΛΑΣ, θα φιλοξενεί εικόνα της δράστιδος. Κάτι που μετέδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Live News» του «Mega» την Πέμπτη (05/06). Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σχετικό σκίτσο και εξετάζουν αν φορούσε περούκα ή όχι.

Την ίδια ώρα, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύποπτη  υπάρχουν και από γυναίκα οδηγό ταξί που τη μετέφερε, καθώς έχει δώσει κατάθεση και έχει αποκαλύψει πολύ σημαντικά στοιχεία και για την εμφάνιση της μαυροφορεμένης. Στοιχεία που συμπίπτουν και με όσα έχει αναφέρει για τη δράστιδα η 34χρονη. Δείτε τι «είπαν» τα τηλέφωνα, αλλά και από πού πήρε την τηλεκάρτα η δράστις, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο.

Ο κύκλος των υπόπτων κλείνει διαρκώς. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναλυτικά:

Η μαυροφορεμένη γυναίκα προσπάθησε να επιτεθεί την προηγούμενη με τον ίδιο τρόπο, αλλά η 34χρονη έτυχε εκείνη την ημέρα να φτάσει νωρίτερα στη δουλειά της. Την Πέμπτη (04/06) έγινε γνωστό πως είχε κάνει «πρόβα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega», αυτά προκύπτουν από μια σειρά σημαντικών στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Η δράστιδα, η οποία πιθανότατα είχε παρακολουθήσει το θύμα, είχε εμφανιστεί στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα, φορώντας μάσκα και γάντια και κρατώντας το ίδιο μπλε μπουκάλι, γεγονός που δείχνει ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση την ημέρα εκείνη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως έχουν μία σειρά νέων ντοκουμέντων για τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ»), η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη είχε προσπαθήσει να επιτεθεί και την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις δεν πρόλαβε να επιτεθεί, καθώς η 34χρονη έφτασε νωρίτερα στη δουλειά της και ήταν ήδη στο γραφείο της.

Οι αρμόδιοι που ερευνούν την υπόθεση οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα καθώς η γυναίκα που ετοιμαζόταν για την επίθεση, εμφανίστηκε στην περιοχή την προηγούμενη μέρα, φορώντας πάλι μάσκα, γάντια και τα ίδια ρούχα ενώ κρατούσε το ίδιο μπλε μπουκάλι που κρατούσε την ημέρα της επίθεσης.

Επιπλέον, η δράστις χρησιμοποίησε το ίδιο ταξί την ημέρα της επίθεσης, με την προηγούμενη μέρα, ενώ οι Aρχές εξετάζουν αν φορούσε περούκα ή όχι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πώς έφτασε η γυναίκα με το βιτριόλι στο σημείο της επίθεσης, αφού το ταξί το χρησιμοποίησε μόνο για να φύγει από εκεί, χωρίς να βγάλει τη μάσκα ή τα γάντια που φορούσε προκειμένου να μην την αναγνωρίσει ο οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις, αφού έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, σαστισμένη διέσχισε τη λεωφόρο για να πάει στο ταξί, με κίνδυνο να την χτυπήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Από εκεί και πέρα, η μαυροφορεμένη γυναίκα φορούσε μάσκα, και μεγάλα μαύρα γυαλιά, ενώ κουβαλούσε και ένα μπλε θερμός, στο οποίο όπως αποδείχτηκε κουβαλούσε το καυστικό υγρό. Όπως φαίνεται, η δράστιδα δόμησε όλο της το καμουφλάζ πάνω στον κορονοϊό και στις ευπαθείς ομάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρότι η συνομιλία της δράστιδος με την εταιρία ραδιοταξί καταγράφηκε, η γυναίκα πραγματοποίησε την κλήση με τηλεκάρτα την οποία δεν ξαναχρησιμοποίησε. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο από το οποίο η μαυροφορεμένη γυναίκα αγόρασε την τηλεκάρτα, χρησιμοποιώντας τους σειριακούς αριθμούς της.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η οδηγός του ταξί ήταν γυναίκα. Η οδηγός περίμενε τη δράστιδα στην οδό Θησέως και αμέσως μετά την επίθεση τη μετέφερε στο Παγκράτι. Η περιγραφή της γυναίκας που έδωσε η οδηγός ταιριάζει απόλυτα με την περιγραφή που έδωσε η Ιωάννα. Πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι βρέθηκε ο οδηγός της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Δεν αναγνώρισε τη μαυροφορεμένη δράστιδα η 34χρονη

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η 34χρονη αδυνατεί προς το παρόν να αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως «όσο περνούν οι ημέρες και βελτιώνεται σιγά – σιγά η κατάστασή της θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και να μας δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της δράστιδας».

Τι ισχυρίστηκε η οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Η γυναίκα με το βιτριόλι εκτέλεσε το σχέδιο της με απόλυτη ακρίβεια την επόμενη ημέρα. Είχε φροντίσει να την περιμένει ακόμα και ταξί.

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε», υποστήριξε η οδηγός ταξί.

Όπως τονίστηκε στην εκπομπή «Live News» του «Mega», υπάρχει η κατάθεση της γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε τη δράστιδα – οι πληροφορίες λένε πως αυτή την πήρε από τον χώρο της επίθεσης – ενώ πρόσθεσε ότι τα στοιχεία έρχονται στο φως με το σταγονόμετρο, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Η κατάθεση της οδηγού ταξί ήταν αποκαλυπτική. Η δράστιδα πήρε με τηλεκάρτα στην εταιρία ταξί. Προκειμένου να μη δώσει αριθμό τηλεφώνου της, είπε ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ότι δεν της επιτρέπεται να έχει επάνω της κινητό.

Το πρώτο που παρατήρησε η οδηγός του ταξί όταν η δράστιδα μπήκε στο ταξί της, ήταν τα μαλλιά της, ότι φορούσε περούκα. «Μου είχαν πει ότι ήταν και ευπαθής ομάδα, σκέφτηκα πως έχει ανίατη ασθένεια και κάνει θεραπείες και της έπεσαν τα μαλλιά», σημείωσε η οδηγός του ταξί.

Σύμφωνα και με την κατάθεση της οδηγού ταξί, η μαυροφορεμένη γυναίκα φορούσε μάσκα, και μεγάλα μαύρα γυαλιά, ενώ κουβαλούσε και ένα μπλε θερμός, στο οποίο όπως αποδείχτηκε κουβαλούσε το καυστικό υγρό. Όπως φαίνεται, η δράστιδα δόμησε όλο της το καμουφλάζ πάνω στον κορονοϊό και στις ευπαθείς ομάδες.

Το τηλέφωνο έγινε από το κέντρο της Αθήνας

Όπως μετέδωσε ο «Alpha» το τηλεφώνημα στην εταιρεία ταξί από το καρτοτηλέφωνο έγινε από το κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα πριν από την επίθεση. Η δράστις έκλεισε ραντεβού με το ταξί κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη τηλεκάρτα δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από άλλο άτομο, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στοιχεία στην ΕΛΑΣ. Χρησιμοποιήθηκε από την ίδια γυναίκα. Προφανώς όταν προσπάθησε για την επίθεση και τις προηγούμενες ημέρες από τη συγκεκριμένη που έριξε τελικά το βιτριόλι στην 34χρονη.

Στα social media της 34χρονης αναζητούνται οι απαντήσεις

Τις εξελίξεις στην υπόθεση «επίθεση με βιτριόλι» σχολίασε ο Πρόεδρος τους Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο «MEGA Mag».

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, «αν διερευνηθούν τα κοινωνικά δίκτυα της 34χρονης κοπέλας, θα υπάρχουν συνομιλίες και επικοινωνίες της, με το πρόσωπο που ίσως να είναι ο άνθρωπος πίσω από το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή της επίθεσης, εξηγεί ότι οι κεραίες καταγράφουν μόνο τα δεδομένα κίνησης. Διευκρινίζει ωστόσο, πως αν η δράστρια, πήγε στο σημείο και δεν χρησιμοποίησε το κινητό της και απλά το είχε μαζί της δεν θα καταγραφεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου σχετίζεται με τους παρόχους και το πόσο γρήγορα δίνουν στην αστυνομία τα δεδομένα που θέλει να αναλύσει.

Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα όποιος απειλείται μέσω διαδικτύου να καταφεύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Δεν πρέπει να φτάνουμε στο έγκλημα και μετά να ψάχνουμε τους δράστες. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο» κατέληξε.

«Η αστυνομία δεν έχει φτάσει ακόμα στα ίχνη της δράστιδος»

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε κομβικό σημείο για την επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει έως αυτή την ώρα κάποιο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, χθες Πέμπτη, την 34χρονη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά παρέμειναν μόνο για δύο – τρία λεπτά στο χώρο, γιατί η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 34χρονης, Απόστολο Λύτρα: «Έγινε η επίσκεψη, κάθισαν για πολύ λίγο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έφυγαν. Ούτε της έδειξαν, ούτε άκουσε κάτι».

Ο κ. Λύτρας σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο και μια οργανωμένη επίθεση κατά της 34χρονης: «Πιστεύω ότι η έρευνα θα αργήσει, διότι δεν μιλάμε για ένα απλό έγκλημα. Αν η Ιωάννα είχε κάτι στο μυαλό της θα το έλεγε. Τα σενάρια περί προσωπικών διαφορών, σιγά σιγά έχουν σταματήσει».

Ο ίδιος σημείωσε πως πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί δεν ισχύουν, ενώ όσον αφορά τη φυσική και ηθική αυτουργία σημείωσε: «Αν ήταν μια κοπέλα που η Ιωάννα την γνώριζε θα πήγαινε κατευθείαν το μυαλό της. Η Ιωάννα δεν έχει τέτοια εικόνα συνεπώς θεωρώ ότι δεν πρέπει να την γνώριζε».

Αναφερόμενος στη συνομιλία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, της δράστιδος με τον οδηγό του ταξί, ο δικηγόρος της 34χρονης είπε ότι δεν ξέρει αν πρόκειται για Ελληνίδα ή για αλλοδαπή, ενώ σημείωσε πως θεωρεί ότι η αστυνομία δεν έχει φτάσει ακόμη στα ίχνη της: «Δεν έχω άποψη για το αν αυτή μου μιλάει είναι Ελληνίδα ή δεν είναι. Εγώ νομίζω ότι έχει φτάσει ακόμα στα ίχνη της και θα αργήσει να φτάσει».

Όσον αφορά στην εικόνα της δράστιδος σχετική εικόνα είχε δώσει και το «Star» πριν από μερικές ημέρες.

(πληροφορίες από ΕΡΤ, Mega, Star, Alpha, lawandorder.gr)

Keywords
video, ιδιο, εικονα, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το βημα, τα νεα, ελασ, live, news, mega, ταξι, εμφάνιση, μπλε, βημα, ΕΡΤ, φως, alpha, εταιρεία, αθηνα, media, star, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, σχεδιο αθηνα, μια ημερα, το θεμα, αστυνομια, αυτοκινητα, γυναικα, δουλεια, ηθικη, θεμα, θριασιο, θριασιο νοσοκομειο, ιχνη, ρουχα, τηλεφωνο, φυσικη, φως, ωρα, alpha, mega, star, ανθρωπος, απλα, ατομο, γαντια, γεγονος, γινει, γυαλια, διευθυνση, δειτε, δειχνει, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, δωσει, δικτυα, εγινε, ειπε, υπαρχει, ελασ, εμφάνιση, εξελιξη, ερευνα, ερευνες, ερχονται, εταιρεία, εταιρια, εφημεριδα, ιδια, υποθεση, ιωαννα, κινητο, κυκλος, λυτρας, λυτρα, μαλλια, μπλε, μυαλο, ομαδα, οδηγος, πεμπτη, πηγαινε, πορτα, ραντεβου, σειρα, σχεδιο, τρια, φορα, ανηκει, ιδιαιτερο, η εφημεριδα, υγρο, κληση, κοπελα, media, μια φορα, νοσοκομειο, ομαδες, πηγες, πληροφοριες, χερια
Τυχαία Θέματα