Επιχείρηση… «σκούπα» στις παραλίες της Σκιάθου – Έβγαλαν λάστιχα, βαρέλια και εκατοντάδες σκουπίδια

Η Σκιάθος ετοιμάζεται να καλωσορίσει τη φετινή τουριστική σεζόν, και πραγματοποιεί τις… τελευταίες προετοιμασίες.

Το πανέμορφο νησί των Σποράδων, κάθε καλοκαίρι δέχεται περισσότερους από 1,5 εκατ. τουρίστες, που έρχονται για να απολαύσουν τον ήλιο και τις παραμυθένιες παραλίες της.

Επιχείρηση… «σκούπα» στις 72 παραλίες

Πριν από λίγες ημέρες οργανώθηκε στη Σκιάθο ένα πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, ώστε να καθαριστούν στο σύνολό τους οι παραλίες.

Στο συγκεκριμένο

πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 550 μαθητές και 75 εθελοντές-πολίτες με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Εδώ και 14 χρόνια οι παραλίες καθαρίζονται συστηματικά από τους φορείς και η προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό, αλλά και με τη στήριξη του δήμου Σκιάθου και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις παραλίες Λεχούνι, Κάστρο, Άγιος Παντελεήμονας, Λυγαριές, Άγκιστρος, Ελίας, Μαντράκι, Κρυφή Άμμος, Σίφερι, Ταρσανάς, καθώς και περιμετρικά στη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, Πλάκες και μέχρι την Πούντα, ενώ πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Σκιάθου.

Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη ποσότητα βαρελιών, τα οποία προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες. και με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», τα τελευταία επτά χρόνια, συλλέγονται και τοποθετούνται στη δασική περιοχή Μαντράκι, ως αποθήκη νερού για την περίπτωση πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι εθελοντές μάζεψαν από τις παραλίες του νησιού, εκατοντάδες σκουπίδια, βαρέλια, λάστιχα, ακόμα και… μια σκουριασμένη μηχανή!

Παραμένουν σε εκκρεμότητα πέντε περιοχές, των οποίων ο καθαρισμός, λόγω των καιρικών συνθηκών, αναβλήθηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τις παραλίες Ασέληνος, Μέγας Γιαλός, Αγία Ελένη και των νησίδων Άρκος και Τσουγκριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα