Στη «σέντρα» ο Μητσοτάκης από τον Τσακαλώτο για τη μεσαία τάξη

Στην αντεπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε μέσω Twitter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραθέτοντας στοιχεία για το εισόδημα της μεσαίας τάξης, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερα

χρήματα από τις τσέπες των πολιτών από όσα χρειαζόταν.

Ωστόσο, τα στοιχεία που παρέθεσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Τσακαλώτος δίνουν μια διαφορετική εικόνα:

«Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015- 2016 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια απηύθυνε ένα ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ:

«Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει πώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιώσει τη μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επί των κυβερνήσεων ΝΔ;».

Οι σχετικές αναρτήσεις:

Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5258€. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146€. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης. 1/2

— Ευκλείδης Τσακαλώτος | Euclid Tsakalotos (@tsakalotos) 9 Απριλίου 2019

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει π​ώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιωσει την μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επ​ί των κυβερνήσεων ΝΔ​;​​ 2/2 https://t.co/QFj9RiiwvJ

— Ευκλείδης Τσακαλώτος | Euclid Tsakalotos (@tsakalotos) 9 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα