Υπόθεση Τζήλου: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο Δ.Μ.

Ο Θανάσης Τζήλος μπορεί να επέστρεψε στους αγώνες της Super League, αλλά όπως είναι γνωστό, ένας από τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονικής επίθεσης στις 19/12 στον διεθνή ρέφερι στη Λάρισα, καταζητείται σε Ρωσία και Γερμανία. Μιλάμε για τον 46χρονο Δ.Μ., για τον οποίο έχει εκδοθεί, μάλιστα, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η ανακριτική διαδικασία γι’ αυτή

την πολύ σοβαρή υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του λαρισαίου ρέφερι είναι σε εξέλιξη και η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com αποκάλυψε ότι η Α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση έχει λάβει ήδη εννέα ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώ ενεργοποίησε σε συνεργασία με τη Europol και τη Eurojust το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του φερόμενου ως πρωταίτιου δράστη Δ.Μ.

Μέσα στο Φλεβάρη πληροφορίες ανέφεραν, πάντως, πως για τον 46χρονο Δ.Μ., που είχε διαφύγει στο εξωτερικό, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα, σε αναμονή της διεθνούς δικαστικής συνδρομής, η Δικαιοσύνη διερευνά μέσω της άρσης του απορρήτου των συνομιλιών, τις ενδεχόμενες εμπλοκές και άλλων προσώπων στην επίθεση κατά του Αθανάσιου Τζήλου. Την υπόθεση εποπτεύει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης που έχει ταυτοποιηθεί παραδόθηκε στις αρχές, αφού είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους φερόμενους ως δράστες. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μέχρι να γίνει η δίκη. Μιλάμε για 28χρονο ποδοσφαιριστή που του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η και 15 του μήνα. Για τον ξυλοδαρμό υπάρχει και τρίτος δράστης, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.

(με πληροφορίες από sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα