Επαίσχυντο σχόλιο συμβούλου του Τραμπ για τον ΜακΚέιν – «Δεν έχει σημασία η άποψή του, γιατί πεθαίνει»

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το επαίσχυντο σχόλιο μέλους της ομάδας επικοινωνίας του Τραμπ για τον γερουσιαστή, Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεδρίασης στον Λευκό Οίκο, ο ΜακΚέιν παρουσιάστηκε αρνητικός στον διορισμό της Τζίνα Χάσπελ ως επικεφαλής της CIA, με την Κέλι Σάντλερ να σχολιάζει ότι «δεν είναι κάτι σοβαρό γιατί σε κάθε περίπτωση, πεθαίνει».

Όπως ήταν φυσικό, το σχόλιο αυτό προκάλεσε θύελλα

στην Ουάσινγκτον.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή ήταν απλώς ένα κακόγουστο αστείο.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Τζον ΜακΚέιν, Σίντι, το θεώρησε πολύ σοβαρό: «Να σας θυμίσω ότι ο σύζυγός μου έχει οικογένεια, έχει επτά παιδιά και πέντε εγγόνια» έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενη στην Κέλι Σάντλερ.

@kellysadler45 May I remind you my husband has a family, 7 children and 5 grandchildren.

— Cindy McCain (@cindymccain) 10 Μαΐου 2018

Χωρίς να διαψεύσει τη δήλωση της Σάντλερ, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι εκείνη «σέβεται τις ενέργειες του γερουσιαστή ΜακΚέιν για τη χώρα μας και προσευχόμαστε για τον και την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο 81χρονος γερουσιαστής διαγνώστηκε πέρυσι με γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και έχει αποσυρθεί εδώ και πολλούς μήνες στο σπίτι του στην Αριζόνα. Ελάχιστοι κοινοβουλευτικοί ή πολιτικοί τολμούν να μιλήσουν δημοσίως για τον θάνατό του.

Ο ΜακΚέιν έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τον διορισμό της Χάσπελ στη CIA, λόγω του αμφιλεγόμενου ρόλου της στις ανακρίσεις υπόπτων μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Για ένα διάστημα η Χάσπελ ήταν επικεφαλής μιας μυστικής φυλακής της CIA στην Ταϊλάνδη, όπου κρατούμενοι υπέστησαν βασανιστήρια.

Θέση για το σχόλιο πήρε και η κόρη του γερουσιαστή, Μέγκαν, με δηλώσεις της στην εκπομπή «The View».

“Don’t feel bad for me or my family.” @MeghanMcCain responds White House aide Kelly Sadler who mocked Sen. John McCain as “dying anyway”: “There’s so much more love and prayer and amazing energy being generated towards us … it is not how you die, it is how you live.” pic.twitter.com/w4ZLe24Vx1

— The View (@TheView) 11 Μαΐου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα