Αναγκαστικά σε κατάστημα ΔΕΗ όσοι εμφανίζουν απλήρωτους λογαριασμούς λόγω ΕΛΤΑ

Μόνο στα καταστήματα της ΔΕΗ μπορεί να λυθεί το πρόβλημα για όσους εξόφλησαν στα ΕΛΤΑ και εμφανίζονται να έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, επιβεβαιώνει η ΔΕΗ.

Σε νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευκρινίζει

πάντως πως οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να προσέλθουν σε κατάστημα στις περιπτώσεις που τα ΕΛΤΑ έχουν δηλώσει την εξόφληση των λογαριασμών στο σύστημα ΔΙΑΣ.

«Η ΔΕΗ αμέσως μόλις παραλαμβάνει από το Σύστημα ΔΙΑΣ τα αρχεία πληρωμών των πελατών της μέσω ΕΛΤΑ, τα καταχωρίζει στο δικό της μηχανογραφικό σύστημα θεωρώντας ότι έχουνεξοφλήσει το λογαριασμό τους. Έτσι οι πελάτες αυτοί δεν έχουν καμία επίπτωση και δενυφίστανται καμία ταλαιπωρία. Μάλιστα εφόσον φαίνονται ότι πλήρωσαν εμπρόθεσμααπολαμβάνουν κανονικότατα και την έκπτωση του 15%» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ανάγκη προσέλευσης στα καταστήματα υφίσταται μόνο για εκείνους τους πελάτες για τους οποίους το Σύστημα ΔΙΑΣ καθυστερεί να παραδώσει τα αρχεία στη ΔΕΗ, προφανώς λόγω καθυστέρησης πληρωμής από τα ΕΛΤΑ και εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί ο νέος λογαριασμός. Αυτό μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να αντιμετωπιστεί μόνο επί τόπου, πράγμα που γίνεται χωρίς άλλη επίπτωση σε βάρος τους».

Η ΔΕΗ, τέλος, επαναλαμβάνει την έκκλησή της για ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών.

Στην υπόθεση της καθυστέρησης απόδοσης των οφειλών από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ έχει παρέμβει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έδωσε την Πέμπτη διορία 24 ωρών στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να διευκρινίσουν πώς σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα