Επιμένει ότι δεν σκότωσε τον σύντροφό της η 56χρονη Γερμανίδα – «Αγαπημένο ζευγάρι», σύμφωνα με φίλο του θύματος

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 56χρονη Γερμανίδα, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 64χρονο έλληνα σύντροφό της, στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι ρίχνοντάς του ηρεμιστικά χάπια. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύντροφό της, αλλά να τον “κατευνάσει”, καθώς -όπως είπε στις αρχές- είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγάς και επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Τι υποστήριξε στην απολογία

της η 56χρονη Γερμανίδα

«Αρνούμαι τις πράξεις που μου αποδίδονται και αποδέχομαι μόνο την πράξη της περιύβρισης νεκρού στη σoρό του νεκρού συντρόφου μου», δήλωσε η 56χρονη. «Μετά το σκοτεινότερο συμβάν της ζωής μου επέστρεψα στη Γερμανία για να δω τα παιδιά μου. Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις , να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη. Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ», συνέχισε.

«Δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη . Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου. Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός . Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα . Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη».

«Ήθελα να είμαι δίπλα του και θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα επειδή ακόμα δίπλα του αισθάνομαι. Και στη φυλακή θέλω να πάω για τον ίδιο λόγο».

Ο συνήγορος της, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε ότι η προφυλάκιση δεν της προκάλεσε θυμό ή οργή καθώς τη θεωρεί εξιλέωση. Είπε ότι απάντησε στις ερωτήσεις για την παραμονή της μαζί με τη σορό επί σειρά ημερών και υποστήριξε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα για να πληρώσει το τίμημα.

Τι λέει στενός φίλος του θύματος

Στενός φίλος του μεσίτη μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο του STAR για τη σχέση του ζευγαριού. «Περνούσε καλά, έδειχνε να απολαμβάνει τη ζωή. Δε μου έδειξε ποτέ στοιχεία ενός ανθρώπου προβληματισμένου ή που περνούσε δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο». «Οι εικόνες που μου έχουν μείνει στο μυαλό είναι ενός ανθρώπου ευδιάθετου και δημιουργικού. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο φίλος μου έφυγε ξαφνικά. Είναι απίστευτο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα