«Σκηνικά Μεσαίωνα» στη Θεσσαλονίκη – Ομάδα ακροδεξιών διέκοψε θεατρική παράσταση

Μια ντροπιαστική στιγμή για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία βίωσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου η πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς η θεατρική παράσταση «Πυρκαγιές» του Λιβανοκαναδού διευθυντή του θεάτρου La Colline του Παρισιού, Ουαζντί Μουαουάντ διακόπηκε βάναυσα από ομάδα τεσσάρων ακροδεξιών.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά την έναρξη της παράστασης – κατά τη διάρκεια της πρώτης σκηνής – η τετραμελής ομάδα ανδρών – μελών του «Ιερού Λόχου» σηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για «εξύβριση των Θείων». Τα έβαλαν με τον ηθοποιό

Ορέστη Χαλκιά, που υποδυόταν έναν αγανακτισμένο νεαρό.

Η στιγμή της λεκτικής επίθεσης στον ηθοποιό

Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο θέατρο κανονικά, αφού έκοψαν εισιτήριο και στη διάρκεια της «επίμαχης» σκηνής σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και επιτέθηκαν λεκτικά στον ηθοποιό. «Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», ακούγονται να λένε.

Η παράταση διακόπηκε για λίγα λεπτά, οι υπόλοιποι θεατές διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την απομάκρυνση των διαμαρτυρόμενων , κλήθηκε η Αστυνομία – η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς τα τέσσερα μέλη του «Ιερού Λόχου» αποχώρησαν.

Μια ώρα περίπου αργότερα στην ιστοσελίδα του «Ιερού Λόχου» αναρτήθηκε η «είδηση» συνοδευόμενη από σχετικό βίντεο από το γεγονός.

«Δεν λογοκρίναμε πότε κανένα θεατρικό κείμενο . Η τέχνη δεν λογοκρίνεται» αρκέστηκε να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ.Γιάννης Αναστατωσάσης που βρισκόταν στο θέατρο της ΕΜΣ την ώρα του γεγονότος και ενημερώθηκε σχετικά. Η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα