Η γυναίκα που ήταν μέσα στη Marfin ξεσπά: Ήμουν μέσα όταν καιγόταν, είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο Κυρίτσης τι έγινε

Η γυναίκα που ήταν μέσα στο φλεγόμενο κτήριο της Μarfin το μοιραίο πρωί της 5ης Μαΐου 2010 ξέσπασε εναντίον της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, η οποία ανέφερε πως «δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο». Aπόσταση από τις δηλώσεις αυτές έχουν πάρει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γυναίκα, που επιβίωσε, σε αντίθεση τους τρεις άλλους συναδέλφους της δήλωσε ότι «δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με θίγει, με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα. Δεν το περίμενα», είπε η κ. Μαρία Καραγιάννη.

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κ. Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε στη συνέχεια η κ. Καραγιάννη.

«Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις δραματικές στιγμές.

Όσο για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: “μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα”. Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Εμάς αυτό που μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε από όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν το πρωί να πάνε στην δουλειά τους. Εργαζόμενοι άνθρωποι. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12-13 ώρες την ημέρα» είπε.

«Αυτό που με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό», καταλήγει.

To μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η κεντρική είσοδος της τράπεζας ήταν κλειδωμένη, ενώ στο κτήριο, σε παράβαση των κανονισμών ασφαλείας, δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου.

Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στους άλλους ορόφους.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι.

Η μία από τις νεκρές υπαλλήλους, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν έγκυος.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Επαμεινώνδας Τσακάλης και η Παρασκευή Ζούλια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πρώτου μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα