Δίκη Τοπαλούδη: Αίμα μέχρι και στο ταβάνι – Ξυπόλητος εμφανίστηκε ο ροδίτης κατηγορούμενος

Τη σκληρότητα του εγκλήματος και την άγρια κακοποίηση που υπέστη η Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο περιέγραψε η βιοχημικός της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στη δίκη της υπόθεσης που συνεχίστηκε την Τρίτη (10/3).

Η βιοχημικός της ΕΛΑΣ εξέτασε εργαστηριακά τα ευρήματα που περισυνελέγησαν από το εξοχικό του ροδίτη κατηγορούμενου και από τη βραχώδη περιοχή, απ’ όπου πετάχτηκε η φοιτήτρια στη θάλασσα.

Πρόκειται για 109 εργαστηριακά πειστήρια (κάλτσες, παπούτσια, προφυλακτικά, εσώρουχα) για τα οποία η μάρτυρας

παρέθεσε αναλυτικά πού έχει εντοπιστεί γενετικός τύπος και σε ποιον ανήκει.

Όπως κατέθεσε στη δίκη η μάρτυρας, υπάρχουν κηλίδες αίματος ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου, ενώ τα ίχνη αίματος συνεχίστηκαν στο αυτοκίνητο του 23χρονου κατηγορουμένου.

«Έχει βρεθεί αίμα της Τοπαλούδη σε διαφορά σημεία μέσα στο σπίτι, σε πλακάκια στη βάση της μπανιέρας, στην κουρτίνα του μπάνιου. Ίχνη υπήρχαν και στο όχημα από την πλευρά του συνοδηγού, στην πόρτα κοντά στο λάστιχο, όπως επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος» ανέφερε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι υπήρχαν και λανθάνοντα δείγματα αίματος, δηλαδή σκουπισμένο αίμα.

Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί αν δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.

«Η ανθρωποκτονία έγινε με άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι» σχολίασε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας τονίζοντας ότι «η κοπέλα είχε καταλάβει τι την περίμενε και προσπάθησε να φύγει. Την κυνηγούσαν να τη σκοτώσουν και πεταγόταν το αίμα της εν κινήσει».

«Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι δικηγόρος»

Ο 23χρονος ροδίτης κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην αίθουσα ξυπόλητος μετά την κατάθεση της μάρτυρα και αφού έκατσε δίπλα στον συγκατηγορούμενό του άρχισε να μιλάει δυνατά. Όταν η πρόεδρος του είπε «ηρεμήστε κύριε κατηγορούμενε», απάντησε «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι δικηγόρος».

Όταν κλήθηκε να καταθέσει η γιαγιά του 23χρονου, ο κατηγορούμενος φώναξε «είναι άκυρη η μάρτυρας, να μη μιλήσει καθόλου, εγώ είμαι δικηγόρος». Ο κατηγορούμενος συνέχιζε να μιλάει ακατάληπτα, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να ζητήσει να αποχωρήσει από την αίθουσα, αστυνομική συνοδεία, μέχρι να ηρεμήσει.

«Θα βγω έξω όταν θέλω εγώ. Να τελειώσει η δική και θα φύγω. Είμαι αθώος και με βγάζετε έξω», έλεγε ο κατηγορούμενος την ώρα που οδηγούνταν έξω.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει και το παρελθόν όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση άρχισε να μιλά προς την άδεια, εκείνη την στιγμή, Έδρα, λέγοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς.

Πηγή: Δίκη Τοπαλούδη: Αίμα μέχρι και στο ταβάνι – Ξυπόλητος εμφανίστηκε ο ροδίτης κατηγορούμενος - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα