Διατροφή εναντίον κατάθλιψης: Ποια συστατικά να αναζητήσετε στις τροφές

Έξι συστατικά που βρίσκονται σε διάφορες τροφές έχουν ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μαςΔείτε ποιες τροφές να βάλετε στο πιάτο σας για καλύτερα αποτελέσματα

Η τακτική σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή είναι δύο σημαντικά όπλα ενάντια στην κατάθλιψη.

Όσον αφορά στη διατροφή, δεν υπάρχει κάποια συνταγή που να καταπολεμά την κατάθλιψη, όμως υπάρχουν ορισμένα συστατικά με ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μας. Ιδού μερικά από αυτά, σύμφωνα με το Onmed.

Σελήνιο. Η έλλειψή του σχετίζεται με αίσθημα δυσφορίας. Θα το βρείτε στα προϊόντα ολικής άλεσης,

τα καρύδια Βραζιλίας, το συκώτι και τα θαλασσινά και σε μορφή συμπληρώματος.

Βιταμίνη D. Ο οργανισμός συνθέτει βιταμίνη D με την έκθεση στον ήλιο, ωστόσο υπάρχει σε μικρές ποσότητες σε τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος, σκουμπρί), το συκώτι, το τυρί, ο κρόκος του αυγού και τα ενισχυμένα τρόφιμα (συνήθως γάλα και δημητριακά).

Ω3 λιπαρά οξέα. Βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα σκούρα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης συνδέονται οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Β12 και Β9. Πηγές αυτών των βιταμινών είναι το κόκκινο κρέας, το αυγό, τα πουλερικά, το ψάρι, τα στρείδια, το γάλα, τα προϊόντα ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.

Ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε τροφές όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα στρείδια, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, ενώ η έλλειψή του συνδέεται με την εμφάνιση κατάθλιψης.

Τρυπτοφάνη. Ορισμένες τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως ο τόνος, η γαλοπούλα και τα ρεβίθια, περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, ένα συστατικό απαραίτητο για τη σύνθεση της σεροτονίνης, που θεωρείται η ορμόνη της χαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα