«Πονοκέφαλος» στη ΝΔ με τη «στροφή» Πατούλη στην Αθήνα

Προβληματισμός επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στο «γαλάζιο κονκλάβιο» που περιστοιχίζει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη αναπτυσσόμενη δραστηριότητα του Γιώργου Πατούλη σχετικά με τον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr, η ηγετική ομάδα της Πειραιώς φέρεται να εξετάσει τρόπους αναχαίτισης της δυναμικής της νεότευκτης ομάδας του προέδρου της ΚΕΔΕ, ακόμα κι αν η «κούρσα» για τον δήμο Αθηναίων απέχει -χρονικά- αρκετά ακόμα.

Το σκεπτικό της Πειραιώς είναι

πως όταν έρθει η στιγμή της «κούρσας» -και κυρίως του χρίσματος- δεν θέλει να τεθεί προ τετελεσμένων, έχοντας αφήσει πρωτύτερα ελεύθερο το πεδίο της Κεντροδεξιάς στην Αθήνα, στον Γιώργο Πατούλη.

Άλλωστε, προ ολίγων ημερών το altsantiri.gr είχε μεταδώσει πως ο Γιώργος Πατούλης δεν είναι ο μόνος «μνηστήρας» για τον δήμο Αθηναίων, καθώς υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα από την Πειραιώς που «ζυγίζουν» μια τέτοια απόφαση αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ένας από αυτούς μάλιστα φέρεται να είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστας Μπακογιάννης.

Τα ανωτέρω είναι εν γνώσει του Γιώργου Πατούλη και ίσως αποτελούν εξήγηση της πρώιμης ανακοίνωσης της «στροφής» του στην Αθήνα, αλλά και της μάχης που δίνει με τον χρόνο για να αυξήσει τη δυναμική του, πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο κι άλλοι «μνηστήρες».

Το αν η πολιτική «μαγιά» που θα έχει φτιάξει μέχρι εκείνη την ώρα, είναι αρκετή για να αγνοήσει τον πρόεδρο της ΝΔ και να συνεχίσει μόνος του ή να διαπραγματευτεί μια ενδεχόμενη απόσυρσή του για κάποιο κομματικό αντάλλαγμα, είναι αρκετά νωρίς για να εκτιμηθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα