Δεν έγινε δεκτή από τη Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Η Super League απέρριψε την καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της εισήγησης για υποβιβασμό. Ήταν καθοριστική η ψήφος του Παναθηναϊκού.

Ο

Ολυμπιακός ισχυριζόταν ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και ο ΚΑΠ προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι η προσφυγή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι κατά της ΕΕΑ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς η μοναδική προσφυγή που μπορεί να γίνει είναι στα πολιτικά δικαστήρια.

Αυτό σημαίνει ότι… θέμα με την προσφυγή δεν υπάρχει. Δηλαδή, ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν προσφύγει κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν είναι πειθαρχικό όργανο του ποδοσφαίρου αλλά ανεξάρτητη επιτροπή και δεν εμπίπτει στο άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Η υπόθεση τέθηκε, τελικά, σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Super League και η πρόταση των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις ψήφους: την δικιά τους και άλλων τριών ομάδων, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ που συνυπέγραφαν την πρόταση καθώς επίσης και του Άρη.

Καθοριστική η στάση του Παναθηναϊκού

Όπως αναφέρθηκε, καθοριστική ήταν η στάση του Παναθηναϊκού που τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας μαζί με τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον Βόλο και τον Παναιτωλικό και έκρινε το αποτέλεσμα. Τρεις ΠΑΕ, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος, ΟΦΗ πρότειναν η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο Αστέρας Τρίπολης απείχε από την ψηφοφορία, η ΕΠΟ ψήφισε λευκό ενώ η Λαμία απουσίασε.

Να σημειωθεί ότι η απόρριψη της καταγγελίας του Ολυμπιακού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που εκκρεμούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, και οι αποφάσεις για τις οποίες αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ατρόμητος: Δεν είμαστε εμείς δικαστές

Ο Ατρόμητος ψήφισε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League να αποφανθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την καταγγελία του Ολυμπιακού και η αντιπρόεδρος της ομάδας υπογράμμισε: «Υπήρχαν τρεις τάσεις, να απορριφθούν οι καταγγελίες, να γίνουν δεκτές και να αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο Ατρόμητος θεωρεί ότι δεν είμαστε εμείς δικαστές, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να πούμε αν είναι κάτι νόμιμο ή όχι οπότε θεωρούμε να πάρουν τις αποφάσεις τα πειθαρχικά όργανα και όχι μια συνεδρίαση του σώματος».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Δεν έγινε δεκτή από τη Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ-Ξάνθη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα