Από τη διάψευση, στην παραδοχή και τελικά στα ψέματα Γεωργιάδη για τη Novartis

Η συνέχεια του δημοσιεύματος της «Δημοκρατίας» σχετικά με τα αιτήματα ΦρουζήΠώς τελικά τα αιτήματα αυτά έγιναν γνωστάΠοιεί την νήσσαν η «Πειραιώς»

Σταματημό φαίνεται πως δεν έχουν οι αντιφάσεις, οι διαψεύσεις, οι μισές αλήθειες και τελικά τα αμέτρητα ψέματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis, με τους «πρωταγωνιστές» της να εκτίθενται όσο προχωρούν οι έρευνες.

Ένας εκ των βασικών εμπλεκομένων είναι βεβαίως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενώ αρχικά διέψευδε την ύπαρξη επιστολής με την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis -σε πολύ προσωπικό τόνο- του ζητούσε διευκολύνσεις, στη συνέχεια μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει και να ζητήσει κλήση του Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», έρχεται σήμερα ένα άλλο δημοσίευμα, της «Εφημερίδας των Συντακτών» να παρουσιάζει τα αιτήματα Φρουζή, τις απαντήσεις Γεωργιάδη και τα όσα διημείφθησαν μεταξύ τους.

Με αφορμή το γεμάτο οικειότητα σημείωμα του Κ. Φρουζή προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, το οποίο και δημοσίευσε η «Δημοκρατία», το Μαξίμου ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον αντιπρόεδρό του, με τον ίδιο τον Γεωργιάδη να αρχίζει τις συνεχείς αναρτήσεις και απαντήσεις στα όσα τον αφορούσαν και την «Πειραιώς» να τηρεί σιγή ιχθύος προστατεύοντας τον βαρύτατα εκτεθειμένο πια αντιπρόεδρό της.

Σε πρώτο ενικό, λοιπόν, που αν μη τι άλλο προσδίδει οικειότητα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής γράφει στις 20 Οκτωβρίου 2013 ένα «προσωπικό σημείωμα», όπως το ονομάζει, στον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Το σημείωμα, μέρος των στοιχείων που έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε αποθηκευμένο στους κατασχεμένους υπολογιστές των γραφείων του τότε προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και αντιπροέδρου της Novartis Hellas, με τον τίτλο «Προσωπικό Σημείωμα στον υπουργό Υγείας 20.10.2013» [Personal Note to MoH (σ.σ.: Minister of Health) 20.10.2013].

Το άμεσο και ταυτόχρονα επιτακτικό ύφος της επιστολής, με εκφράσεις όπως «σε παρακαλώ», που επαναλαμβάνει πολλά «πρέπει» να γίνει αυτό και το άλλο και τελειώνει με την προτροπή «σε παρακαλώ να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς, καθημερινά και προσωπικά, την εξέλιξη των ανωτέρω θεμάτων, δεδομένου ότι αφορούν στο άμεσα επόμενο διάστημα και από αυτά κρίνονται σχεδόν τα πάντα», είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τον τότε υπουργό Υγείας

• Το 2014 η δαπάνη για το φάρμακο συμβαδίζει με τις υποδείξεις της εταιρείας

• Για το 95% των φαρμάκων δεν μειώθηκαν οι τιμές

• Τα υψηλού κόστους φάρμακα είχαν τα δικά τους κανάλια προώθησης

Keywords
Τυχαία Θέματα