Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ για την επίθεση σε Κοτζιά: Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο

Αυστηρή απάντηση δίνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές»«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς»«Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης»

Αυστηρή απάντηση στον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα σχόλιά του σχετικά με τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Δείτε επίσης: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Κοτζιά: Ξεπέρασε τα όρια – Ανεύθυνη η στάση του

Ο κύριος Γεννηματάς δήλωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί. Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Κοτζιά: Ξεπέρασε τα όρια – Ανεύθυνη η στάση του

Νωρίτερα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή συνέντευξη του έλληνα Υπουργού, όπου προειδοποίησε την τουρκική πλευρά για «μη ειρηνική απάντηση» την επόμενη φορά που θα προκληθεί η Ελλάδα.

Απαντώντας με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, την οποία χαρακτηρίζει ανεύθυνη, που ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα