Το ιδιαίτερο δώρο του Γραμματικάκη στον Ταγιάνι (εικόνες)

Έντονο «άρωμα» Ελλάδας είχε το δώρο που έκανε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης επισκέφθηκε τον Αντόνιο Ταγιάνι στο γραφείο του στις Βρυξέλλες για να του παραδώσει αυτοπροσώπως ένα εξαιρετικό φωτογραφικό έργο του διεθνώς γνωστού Έλληνα φωτογράφου Γιώργου Δεπόλλα. Στο συγκεκριμένο

έργο κυριαρχούν το μοναδικό φως και τα έντονα χρώματα του ελληνικού νησιωτικού τοπίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Γραμματικάκη, δήλωσε θαυμαστής της Ελλάδας και ζήτησε αμέσως να μπει η φωτογραφία στο ιδιαίτερο γραφείο του ώστε να «θαυμάζει καθημερινά το ελληνικό φως αυτός και οι επισκέπτες του». «Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη μοίρα» απάντησε ο Γιώργος Γραμματικάκης «και έχει τις αναγκαίες δυνάμεις για να ξεπεράσει τα σημερινά δεινά της. Προϋπόθεση για αυτό είναι οι θεμελιώδεις αξίες του Πολιτισμού και της Παιδείας» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του Γιώργου Δεπόλλα, που δωρήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εκτεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2017 μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη. Η έκθεση τους έγινε στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Τριλογία του ελληνικού πολιτισμού» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετά την ευγενική τους παραχώρηση από τον καλλιτέχνη, τα φωτογραφικά αυτά έργα αποφασίσθηκε να δωρηθούν σε διακεκριμένους Ευρωπαίους πολιτικούς, που έχουν επιδείξει ιδαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

(Πηγή: http://grammatikakis.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα