«Γης Μαδιάμ» με βαριοπούλες η Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι – Έντονη η αντίδραση των ΗΠΑ (εικόνες – video)

Εισβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι, πραγματοποίησε στις 4 περίπου το απόγευμα της Τρίτης, ομάδα δέκα αναρχικών, διαμαρτυρόμενη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο. Αρχικά έσπασαν με τις βαριοπούλες την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, που έγραφαν: «Νίκη στην απεργία

πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ η αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τους δράστες, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτή την ώρα.

Έντονη αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας

Οι πρόσφατες επιθέσεις κατά των κτιρίων της Ελληνοαμερικανικής πρεσβείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πυροδότησαν την έντονη αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της τονίζει: «Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προτρέπουμε τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατέψουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες».

We strongly condemn the recent attacks on American educational institutions @HAU_GR in Thessaloniki and Athens. We urge our Greek law enforcement partners to protect these institutions and bring the perpetrators to justice. https://t.co/bI4hYW04PJ

— U.S. Embassy Athens (@USEmbassyAthens) 12 Ιουνίου 2018

Φωτογραφίες – βίντεο: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα