Οριστικά χωρίς άδεια στη σούπερ λιγκ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος

Δεν αδειοδοτήθηκαν ούτε για το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος! Με -6 και περιορισμό στις μεταγραφές οι «πράσινοι», για πρόστιμο οι «κυανέρυθροι»!

Μετά την απόρριψη των φακέλων τους για την άδεια της UEFA (αν και εφόσον είχαν πετύχει την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώνεις), οι «πράσινοι» και οι «κυανέρυθροι»

δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή για το πρωτάθλημα της Super League.

Στο Παναθηναϊκό εντοπίστηκε παραβίαση 5 άρθρων του κανονισμού αδειοδότησης που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας («μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία»). Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ του επιβάλλεται και περιορισμός στις μεταγραφές.

Ο φάκελος του Πανιωνίου απορρίφθηκε μόνο για τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά του στοιχεία, δηλαδή για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας για τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση Super League και ΕΠΟ που αφορά την αλλαγή στις ποινές, η παράβαση αυτή θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Ψάχνει δίαυλο επικοινωνίας με Κιέβο για Εμποκού

Δίαυλο επικοινωνίας επιθυμεί να ανοίξει με την πλευρά της Κιέβο ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φτάσει σε νέο διακανονισμό για τα οφειλόμενα για τον δανεισμό του Πολ Εμποκού.

Υπενθυμίζεται πως η ιταλική ομάδα είχε προσφύγει στην FIFA για οφειλόμενα ύψους 312.500 ευρώ από πλευράς Παναθηναϊκού για τον δανεισμό του Πολ Ζοζέ Εμποκού. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει deadline από την παγκόσμια ομοσπονδία προς το τριφύλλι προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με την Κιέβο ως τις 20 Ιουνίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό.

Το οφειλόμενο ποσό είναι μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και έτσι αναζητείται δίαυλος επικοινωνίας προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κάποιο νέο διακανονισμό και να πάψει να υπάρχει αυτός ο σοβαρός κίνδυνος για τους πράσινους. Σκοπός, βεβαίως, είναι μέσω αυτού του διακανονισμού να βρεθεί μία προσωρινή λύση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν δεν είναι μεγάλα και από την πλευρά του Παναθηναϊκού καλούνται να βρουν λύση το συντομότερο δυνατό με την προθεσμία από την παγκόσμια ομοσπονδία να εκπνέει σε οκτώ ημέρες.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα