Ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και στο ποδόσφαιρο – Για πρώτη φορά «ballgirls» σε Μουντιάλ (video)

Μετά τα «ballboys», που επί δεκαετίες ορίζουν τα παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) που επαναφέρουν τις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα «ballgirls».

Ειδικότερα, μία ομάδα 14 κοριτσιών επελέγησαν ως «ballgirls» στον πρώτο αγώνα μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας την Πέμπτη (14/6, 18:00) στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα αποκλειστικά κοριτσιών αναλαμβάνει καθήκοντα σε αγώνα Μουντιάλ. Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς

της ζωής. Τα κορίτσια, ηλικίας 13-16 ετών, κατάγονται από την Αγκρίζ, μια μικρή πόλη 19.000 κατοίκων, περίπου 800 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

«Είναι σαν να ζουν ένα παραμύθι», δήλωσε ο προπονητής τους, Ίλταρ Ιντιγιάτοφ.

Σημειώνεται πως τα 14 κορίτσια, που παίζουν ποδόσφαιρο σε ομάδα της ρωσικής περιφέρειας του Ταρταρστάν, θα έχουν σίγουρα τα μάτια του κόσμου στραμμένα πάνω τους, καθώς θα επιστρέφουν την μπάλα στους παίκτες στον αγώνα της Πέμπτης.

Γενικότερα, η στο Μουντιάλ θα συμμετέχουν 776 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, στα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ, αλλά στον εναρκτήριο αγώνα θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των παιδιών θα αποτελείται αποκλειστικά από κορίτσια.

«Οι γυναίκες δεν είναι αδύναμο φύλο, είμαστε πάντα έτοιμες να συναγωνιστούμε τα αγόρια στο ίδιο επίπεδο», δήλωσε η Ντάρια Βασίλιεβα, και συνέχισε: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλες μας είμαστε ενωμένες και όλες μας αξίζουμε και μπορούμε να επαναφέρουμε τις μπάλες στις ποδοσφαιρικές ομάδες».





Βίντεο: RUPTLY

Keywords
Τυχαία Θέματα