Αδώνια κωλοτούμπα Νο: 3.459 (video)

Μετά τον σάλο από τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και αφού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «θυμήθηκε» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπούδασε στο Χάρβαρντ κοινωνιολογία, σήμερα έκανε άλλη μια ολοκληρωμένη πολιτική κυβίστηση.

«Πάτε να αντικαταστήσετε τα Λατινικά με την κοινωνιολογία. Δηλαδή, μ’ ένα μάθημα, απλώςγια να κάνουν τα παιδιά Αριστερά», είπε τις προάλλες ο κ. Γεωργιάδης.

Σήμερα, όμως, ανέλυσε ότι δεν τα έβαλε με την επιστήμη της κοινωνιολογίας, αλλά με τον τρόπο που

αυτή διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η κοινωνιολογία στο Χάρβαρντ κάνει τα παιδιά Δεξιά, ενώ η ίδια ακριβώς επιστήμη στην Ελλάδα κάνει τα παιδιά Αριστερά.

«Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι πρέπει ν’ αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας της ιστορίας γιατί ενισχύει τα εθνικιστικά στερεότυπα; Κάθε φορά που το λέει αυτό κάποιος, δεν εννοεί ότι υπάρχει ένας τρόπος να χρησιμοποιήσει την επιστήμη της ιστορίας έτσι ώστε να στρέψει τα παιδιά προς μια συγκεκριμένη, ας πούμε δεξιά, κατεύθυνση; Εφόσον το λένε όλοι αυτοί τόσες και τόσες φορές, εγώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο τρόπος που διδάσκεται ένα άλλο μάθημα, πχ. η κοινωνιολογία, πηγαίνει προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση;», είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική εκπομπή του 24/7 και συνέχισε: «Αυτό λοιπόν που εννοούσα δεν ήταν η εν γένει επιστήμη της κοινωνιολογίας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διδάσκεται στα ελληνικά σχολικά βιβλία. Και ναι, έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Σε παρατήρηση ωστόσο του δημοσιογράφου, Βασίλη Σκουρή, ότι τα βιβλία γράφτηκαν επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να μιλάει για ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα