Πήρε τη σημαία του Καμπούρη η ΚΕΔ – Μπαταγιάννης: Υπάρχει θέμα με τη διαιτησία, πρέπει να λυθεί

Εκτός πινάκων διαιτητών τέθηκε ο βοηθός Βασίλης Καμπούρης από την ΚΕΔ για το… οφσάιντ που ανακάλυψε στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Απογοήτευση στην ΚΕΔ από τις διαιτησίες στην τελευταία αγωνιστική. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ανέλυσε με δηλώσεις

του όλα τα θέματα που άπτονται της Λίγκας, αναφέροντας πως υπάρχει θέμα με τη διαιτησία, το οποίο πρέπει να λυθεί.

Η κακή παρουσία του διεθνούς βοηθού Καμπούρη στον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, με το οφ σάιντ «φάντασμα» που ανακάλυψε ακυρώνοντας γκολ του Ακπόμ, οδήγησε την ΚΕΔ στην καρατόμησή του από τους πίνακες. Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν αποκαλύπτει το όνομά του, αλλά είναι προφανές ότι αναφέρεται στον επόπτη της ΕΠΣ Εύβοιας.

Παράλληλα σημειώνεται πως υπήρξαν σοβαρά λάθη σε συνολικά έξι αναμετρήσεις των δύο πρώτων αγωνιστικών, προκαλώντας όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «την ακραία απογοήτευση της ΚΕΔ» κι ως εκ τούτου ακόμη τρεις διαιτητές μπαίνουν στο «ψυγείο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα επιζήμια σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπ αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, τόνισε στον Fair Play 96,1 FM:

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέχρι πρότινος υπήρχαν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όσον αφορά τη μειωμένη προσέλευση φιλάθλων στις δύο πρώτες αγωνιστικές, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα. Παράλληλα, γίνεται κάποια προσπάθεια για να εξωραϊστούν πολλά γήπεδα και ο αγωνιστικός χώρος τους».

Για το θλιβερό επεισόδιο με τη ρίψη φωτοβολίδας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης: «Δεν το γνωρίζω το γεγονός για την απουσία καμερών. Ως γεγονός, όμως, είναι κάτι πολύ θλιβερό και κατακριτέο και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε και δεν υπήρχε καμία ένταση εκείνη τη στιγμή. Περιμένουμε τον ΠΑΟΚ σαν υπεύθυνη ΠΑΕ να κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει».

Για τη διαιτησία: «Υπάρχει ένα θέμα με τη διαιτησία, όμως είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ λέει ότι είναι της ΟΥΕΦΑ, παίζουμε την… κολοκυθιά. Το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί. Όσον αφορά στους ξένους διαιτητές, είναι μία απόφαση που πρέπει να τη δεχθείς εφόσον παρθεί. Η Λίγκα έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες στα θέματα της διαιτησίας».

Για τους αθλητικούς δικαστές: «Περιμένουμε να οριστούν οι νέοι αθλητικοί δικαστές, όπου έχω ακούσει ότι πρέπει να μπουν οι αρχαιότεροι. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο».

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Του χρόνου θα έχουμε 14 ομάδες. Εμείς την έχουμε υπογράψει την προκήρυξη. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες, θα συνεδριάσουν όλοι οι αρμόδιοι και θα αποφασίσουν αν αυτό το πείραμα ήταν πετυχημένο ή αν χρειάζεται περαιτέρω μείωση των ομάδων ή να πάμε ξανά σε αύξηση. Θεωρώ, πάντως, ότι ένα πρωτάθλημα με 26 επαγγελματικές ομάδες που θα έχουν ένα εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ, δε θα μπορούν να πουν ότι «δεν έχω να πληρώσω το ΙΚΑ και την εφορία». Το σχέδιο έλεγε ότι θα έχουμε εμείς και τη League 2, αλλά δε θέλω να ποδηγετήσω καμία κατάσταση. Πιστεύω, πάντως, ότι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με 26 ομάδες (14 + 12) θα μπορέσει να καλύψει την επικράτεια».

Για τον Άρη: «Όλοι ξέραμε ότι ο Άρης έχει μία δυναμική, η οποία εκφράστηκε με τον αγώνα του Καυτανζογλείου. Και το θέμα είναι ότι, εκτός από τα εισιτήρια, ο Άρης έχει κι άλλες δυνατότητες, στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τις διενέξεις μεταξύ Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη: «Οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβω πρέπει να προέρχεται από εντολή που έχω. Δε θέλω να κάνω πράγματα αυθαίρετα. Αν υπάρχει κάποιο πρόσφορο έδαφος, θα βοηθήσω ώστε να λυθεί αυτή η κατάσταση. Πιστεύω, πάντως, ότι αυτοί οι τρεις κύριοι δε χρειάζονται τη μεσολάβηση του προέδρου της Λίγκας για να λύσουν το ζήτημα. Θεωρώ ότι μόνοι τους θα το δούνε και θα λυθεί το ζήτημα».

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα