Αναχωρεί εσπευσμένα από την Αθήνα ο Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού

Νωρίτερα θα αναχωρήσει από την Αθήνα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από τον φόνο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στη Βαγδάτη από τον στρατό των ΗΠΑ.

Την εσπευσμένη αναχώρηση ανακοίνωσε στην Ιερουσαλήμ ένας αξιωματούχος από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Ο

ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί.

Λόγω της έκτακτης αναχώρησης του κ. Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMEd με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ακυρώθηκε η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η εξόντωση του ιρανού στρατηγού, απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης μετά τα όσα έγιναν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο τον θάνατο του Σουλεϊμανί, μια κίνηση που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «αμυντική».

Ο στρατιωτικός, που τελικά υπέκυψε στα τραύματα του, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους.

Πηγή: Αναχωρεί εσπευσμένα από την Αθήνα ο Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα