Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη τη νύχτα με καταιγίδα, χιόνια και χαλάζι – Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών συνέχισε να «χτυπάει» την Κρήτη στην διάρκεια της νύχτας. Στον νομό Ηρακλείου, οι κεραυνοί δεν είχαν σταματημό, κάνοντας τη νύχτα μέρα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχιζόταν τη νύχτα της Πέμπτης (02/01), με τις καταιγίδες να είναι τοπικά έντονες, όπως και στα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά σημειώθηκαν ξανά έντονες χιονοπτώσεις. Χαλάζι έπεσε στα Χανιά… Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο με

ισχυρότατες ριπές.

Καταγράφηκαν μεγάλα ποσοστά βροχής στη διάρκεια της ημέρας, ενώ έπεσε και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Στα ορεινά του νομού μάλιστα, η χιονόπτωση ήταν τόσο πυκνή που το έστρωσε για τα καλά.

Και στα Χανιά η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα, καθώς το απόγευμα σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με το χιόνι, έφεραν την παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς έπρεπε να καθαριστούν οι δρόμοι, για την αποφυγή ατυχημάτων στον κόμβο Γαλατά της Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι και στα Σφακιά, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πάγο από τις χαμηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 20:00 το βράδυ.

Επίσης, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο με ισχυρότατες ριπές, οι οποίες στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 113 km/h.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 20:00 το βράδυ.

Πηγή: Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη τη νύχτα με καταιγίδα, χιόνια και χαλάζι – Εντυπωσιακές εικόνες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα