Τραγωδία στην Πεύκη: Ερωτήματα για τη μητέρα που έφτασε να σκοτώσει το παιδί της και να αυτοκτονήσει

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγική είδηση του θανάτου του πεντάχρονου παιδιού από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, η οποία το έριξε από την ταράτσα του σπιτιού τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, με την ΕΛΑΣ να αναζητά στοιχεία για τον λόγο που την οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Ένα από τα στοιχεία που ερευνούν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Alpha, είναι αν είχε υπάρξει κάποια «προειδοποίηση» από τη γυναίκα ότι σκεφτόταν να προχωρήσει σε αυτή την πράξη. Μαρτυρίες συγγενών και φίλων

έδειξαν πως η μητέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ το παιδί της είχε βαριά μορφή αυτισμού.

Όπως φαίνεται από τις καταθέσεις συγγενών και γειτόνων η μητέρα είχε φτάσει στα όρια των αντοχών της καθώς το παιδί της χρειαζόταν μεγάλη προσοχή και φροντίδα, ενώ ψυχολογικά δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι είχε προβλήματα κινητικά και δεν μιλούσε.

Ο παππούς του 5χρονου παιδιού έλεγε πως το παιδί έκανε θεραπείες για τα κινητικά του προβλήματα, ενώ ερωτώμενος για το αν η μητέρα του είχε ψυχολογικά προβλήματα, απάντησε στις κάμερες ότι «πριν δύο ημέρες τρώγαμε και πίναμε μαζί και ήταν χαρούμενη».

Σύμφωνα με καταθέσεις φίλων της, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν πολύ πιεσμένη από την κατάσταση με το παιδί της και γείτονες είπαν πως τελευταία έδειχνε «χαμένη». Φίλοι της, είπαν πως τους ανέφερε ότι η κατάσταση με την φροντίδα του παιδιού ήταν δύσκολη, λέγοντας τους: «Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Απαρηγόρητος ο παππούς, συντετριμμένος ο πατέρας

Ο παππούς της οικογένειας είναι απαρηγόρητος, «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε στους δημοσιογράφους.

Ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων της τραγωδίας, όταν έφτασε κάτω από το σπίτι και αντίκρισε νεκρές τη γυναίκα και την κόρη του, άρχισε να σπαράζει όπως είπαν οι γείτονες: «Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί μου το έκανες αυτό;». 

Τι αναφέρει η πεθερά της 32χρονης

Η πεθερά της 32χρονης γυναίκες σε πρωινή εκπομπή του Ant1, ανέφερε πως η οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί ότι η νύφη της είχε κάποιο πρόβλημα που θα την οδηγούσε στα άκρα. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η ψυχολογία της δεν ήταν καλή.

Τι λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας

Μιλώντας επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΙ ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, τόνισε πως μία τέτοια ψυχολογική μετάβαση, «οργανώνεται και η αλλαγή της οργάνωσης φαίνεται», ενώ τόνισε ότι, «η αλλαγή στη συμπεριφορά γίνεται σταδιακά» και υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που περνά σε αυτή τη μετάβαση, «χρειάζεται βοήθεια».

«Δεν μπορεί ο άρρωστος να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του» τόνισε ο Δημήτρης Σούρας, για να τονίσει ότι, το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις.

Η πρώτη είναι ότι, «φοβόμαστε το στίγμα», η δεύτερη ότι, «φοβόμαστε τι θα πει ο κόσμος» και η τρίτη ότι, «ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος».

Ο ψυχίατρος απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες και αναφερόμενος σε ανάλογες παιδοκτονίες, στα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, στα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και σε παιδιά που βρίσκονται σε κλινικές απεξάρτησης, υπογράμμισε ότι, «η ψυχική ασθένεια είναι μία ασθένεια όπως όλες, έχει θεραπεία».

Πηγή: Τραγωδία στην Πεύκη: Ερωτήματα για τη μητέρα που έφτασε να σκοτώσει το παιδί της και να αυτοκτονήσει - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα