«Αγρίεψε» για τα καλά ο καιρός – Ισχυρές χιονοπτώσεις σε Λαμία, Καρπενήσι και Τρίκαλα

Ισχυρές είναι οι χιονοπτώσεις που πλήττουν πολλές περιοχές της χώραςΧιονίζει στη Λαμία και στον Δομοκό όπου τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα διέρχονται μόνο με αλυσίδεςΙσχυρή χιονοθύελλα έπληξε από αργά το βράδυ της Τρίτης στην ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών

Ο καιρός έχει αλλάξει για τα καλά και ισχυρές είναι οι χιονοπτώσεις που πλήττουν πολλές περιοχές. Από το βράδυ της Τρίτης χιονίζει στη Λαμία με τον υδράργυρο

να πλησιάζει τους 0 βαθμούς, ενώ ακόμη και στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν στα ημιορεινά και τα ορεινά από τις 20:30 διαμορφώνοντας συνθήκες για χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται και στην περιοχή του Δομοκού. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ η χιονόπτωση ήταν κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονη με αποτέλεσμα να το στρώσει στο οδόστρωμα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινητοποιήθηκε άμεσα με πέντε εκχιονιστικά μηχανήματα ενώ και μηχανήματα του Δήμου Δομοκού ενεργούν από τον Δρούγο προς Δομοκό.

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων προς Δομοκό ενώ τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα διέρχονται μόνο με αλυσίδες ενώ αρκετούς οδηγούς τους ..αιφνιδίασε ο καιρός.

Χιόνι υπάρχει και στην Ευρυτανία, στον δρόμο προς Καρπενήσι και μέσα στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, ωστόσο το φαινόμενο είναι λιγότερο έντονο ωστόσο χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από την 56χλμ απόσταση πριν τον Τυμφρηστό και μέχρι την Ράχη.

Χιονίζει επίσης και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Ισχυρή χιονοθύελλα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών

Ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε από αργά το βράδυ της Τρίτης στην ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αλλά και κυρίως λόγω περιορισμένης ορατότητας. Χιονίζει επίσης σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας, καθώς και από το ύψος του Περτουλίου και πάνω.

Με πληροφορίες από: lamiareport.gr, ilamia.gr, trikalavoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα