Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου – Οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου άνοιξε το βράδυ της ΤρίτηςΗ πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο (από 01/01/2019), Φεβρουάριο και Μάρτιο, εντός του ΑπριλίουΗ πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή -τουλάχιστον- ως και τον Απρίλιο

Το βράδυ της Τρίτης (λίγο πριν τις 22:00) άνοιξε η ηλεκτρονική

πλατφόρμα όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για το επίδομα ενοικίου.

Οπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο (από 01/01/2019), Φεβρουάριο και Μάρτιο, εντός του Απριλίου.

Η πλατφόρμα (www.epidomastegasis.gr) θα παραμείνει ανοικτή -τουλάχιστον- και τον Απρίλιο και έτσι όσοι υποβάλλουν την αίτηση αργότερα, δηλαδή εντός του Απριλίου, θα λάβουν αναδρομικά τα επιδόματα τεσσάρων μηνών (Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου).

Το ποσό που θα χορηγείται για το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ανάλογα με τα περιουσιακά κριτήρια και τον αριθμό μελών του κάθε νοικοκυριού.

Η είσοδος στην πλατφόρµα θα γίνεται µε τους κλειδάριθµους του Τaxisnet.

Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισµένου.

Θα εµφανίζονται προσυµπληρωµένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήµατα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.).

Ο δικαιούχος θα πρέπει να συµπληρώνει τον αριθµό του µισθωτηρίου συµβολαίου του.

Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα µέλη του νοικοκυριού (π.χ. φιλοξενούµενοι ή άλλα µέλη που υποβάλλουν αυτοτελή φορολογική δήλωση), αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.

Τελευταίο βήµα η οριστική υποβολή της αίτησης.

Το πρόγραμμα του επιδόματος ενοικίου απευθύνεται συνολικά σε 260.000 νοικοκυριά.

Για τη χορήγηση του επιδόµατος ισχύουν δύο βασικές προϋποθέσεις (εκτός από τα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια): ∆ήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού µισθωτηρίου συµβολαίου.

Το µισθωτήριο πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόµατος. Από 1/1/2020 πρέπει η σύµβαση προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να είναι στο όνοµα του αιτούντος ή µέλους του νοικοκυριού και όχι στο όνοµα του ιδιοκτήτη. Για την προϋπόθεση αυτή δίνεται «περίοδος χάριτος» εντός του 2019, καθώς µέχρι 31/12/2019 η σύµβαση προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να µεταφερθεί στο όνοµα του αιτούντος ή µέλους του νοικοκυριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα