Ναυαγός σώθηκε γιατί φορούσε… τζιν παντελόνι

Ένα τζιν παντελόνι του… έσωσε τη ζωή.

Ο γερμανός τουρίστας, Αρνέ Μερκ, μαζί με τον αδελφό του Xελτζ, ξεκίνησαν από το Άουκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με σκοπό να πλεύσουν προς τη Βραζιλία.

Για το εγχείρημά τους, νοίκιασαν ένα πανάκριβο ιστιοπλοϊκό το οποίο όμως στην πρώτη μεγάλη φουρτούνα στο νότιο Ειρηνικό έσπασε στα δύο και ακολούθησε έκρηξη.

O Μερκ βρέθηκε στη θάλασσα, ενώ ο Χελτζ για καλή τους τύχη κρατήθηκε στο κουφάρι

του σκάφους που επέπλεε και κατάφερε να ρίξει ναυτικές φωτοβολίδες, οι οποίες έγιναν ορατές από παραπλέοντα πλοία που ειδοποίησαν τις αρχές οι οποίες και ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες. Ο Χελτζ εντοπίστηκε άμεσα και όπως είπε έριξε ένα σωσίβιο και ένα σχοινί στον αδελφό του αλλά ο δυνατός αέρας τον απομάκρυνε γρήγορα.

Ο Μερκ φορώντας μόνο το τζιν παντελόνι του και μία μπλούζα έπρεπε να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες. Θυμήθηκε ένα βίντεο επιβίωσης που είχε δει κάποτε για το πως μπορεί κανείς να μετατρέψει το τζιν παντελόνι σε σωσίβιο. Έδεσε τις δύο άκρες από την πλευρά των ποδιών του τζιν και στη συνέχεια το πάνω μέρος του εγκλωβίζοντας αρκετό αέρα μέσα. Ο Μερκ κατάφερε να ισορροπήσει πάνω στο αυτοσχέδιο σωσίβιο. Έτσι πήρε ανάσες στη μανιασμένη θάλασσα και έμεινε μεγάλο μέρος του σώματος του εκτός νερού. Τελικά μετά από μισή μέρα στο νερό εντοπίστηκε από ελικόπτερο της ακτοφυλακής έχοντας πάθει υποθερμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα