Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου για εξαπάτηση πελατών

16:40 8/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου (αλλοδαπή και ημεδαπός) συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, για εξαπάτηση πελατών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο σε περιοχή της Αθήνας, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούντο με διάφορες προφάσεις.

Για να προσελκύσουν τα θύματά τους διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές,

εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από -60- έως -4.700- ευρώ.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα, με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία κατείχαν θέση είτε αποδεικτικού της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτας επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικού κουπονιού προπληρωμένων υπηρεσιών.

Τελικά και λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν τριάντα εννέα (39) περιπτώσεις απάτης, που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, από την παράνομη δραστηριότητα αποκόμισαν όφελος που υπερβαίνει τις –36.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι δράστες συνελήφθησαν για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα