Αττική- Μάτι: Ετοιμάζουν τη νέα προπαγάνδα

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, ο κόσμος βρήκε τραγικό θάνατο στο Μάτι (ως τιμωρία), διότι τα αυθαίρετα εμπόδισαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν εξήγησε ποτέ, γιατί δεν υπήρξε κανένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης και γιατί αυτοί που από δική τους πρωτοβουλία!!! κατάφεραν να σωθούν από τη φωτιά και να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, τελικά πνίγηκαν από εξάντληση… περιμένοντας κάποια σωτήρια λέμβο. Αλλά τούτο σίγουρα το ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

Εμάς

τους κατοίκους αυτής της πολύπαθης περιφέρειας, πρέπει να μας απασχολήσει τώρα…, τώρα που όλα κάηκαν στο Μάτι και που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία του αγνώστου «χ», για ποιο λόγο τα πρώτα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα, ΔΕΝ έχουν ΑΚΟΜΗ ξεκινήσει. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είχε ολοκληρωθεί η υλοτόμηση της περιοχής και μετά τις 15 Νοεμβρίου η κατασκευή των κορμοφραγμάτων και των κορμοδεμάτων.

Κάποιος θα θυμηθεί και θα πει πως ΚΑΙ οι κάτοικοι θα έπαιρναν άμεσα τα επιδόματα ανακούφισης ωστόσο «κάηκαν» στη γραφειοκρατία. Μια αντίστοιχη ιστορία απίστευτης κωλυσιεργίας εξελίσσεται ακόμη και για τη Μάνδρα.

Γιατί λοιπόν, όταν τα πάντα κολλάνε σε κάποιο νόμο και κάποια εγκύκλιο, με την ίδια λογική θα έπρεπε εκτελεστεί σωστά έστω και κάποιο πρόχειρο αντιπλημμυρικό έργο, που απαιτεί απ’ ευθείας αναθέσεις και φυσικά αυξημένη πολιτική υπευθυνότητα;

Ενημερώνομαι πως η ταχύτητα υλοποίησης είναι τέτοια, που η φυσική αναδάσωση θα προλάβει το «υψηλότατο» αισθητήριο πολιτικής προστασίας κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής.

Είμαι σίγουρος πως πρώτα θα ετοιμάσουν την νέα προπαγάνδα για την επόμενη τραγωδία που θα προκληθεί από την πλημμύρα στο Μάτι και ύστερα θα γίνουν τα καθυστερημένα έργα με διακηρύξεις ασυνέπειας απέναντι στους «εκβιαστές» εργολάβους και το κακό κράτος που παρέλαβαν οι ηθικοί και άμεμπτοι.

Τι ακόμη χειρότερο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί η κεντρική και περιφερειακή διοίκηση της χώρας πως οδηγούμαστε μαθηματικά σε νέες τραγωδίες; Μήπως τελικά τρέφονται πολιτικά από τις αντιπαραθέσεις επάνω στις εκατόμβες νεκρών;

Ας σοβαρευτούν κάποτε… όσο ασκούν ακόμη εξουσία και ΠΡΙΝ τους καταργήσει η ετυμηγορία του λαού στις επερχόμενες εκλογές.

Και ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα απ’ όλα όσα τραγικά έχουν συμβεί στην Περιφέρεια Αττικής και σε μικρότερη κλίμακα και σε άλλες περιοχές της χώρας; Πως ο λαϊκισμός είναι μία εύκολη καραμέλα που όταν την πιπιλάς προεκλογικά σε γλυκαίνει, όταν όμως την πιπιλάς από τη θέση εξουσίας σε πνίγει και για την ακρίβεια δεν πνίγει αυτόν που το κάνει αλλά πνίγει και καίει όλους όσοι είναι αποδέκτες καιροσκοπικών πολιτικών ενεργειών.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να συγκρίνω το βαθμό και την ποιότητα αντιδράσεων σε ανάλογες περιπτώσεις πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών, της Διοίκησης Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή στην Ανατολική Αττική, όπου είχα την τιμή να διατελέσω Αντινομάρχης. Θα το αφήσω να το κάνουν οι συμπολίτες μου. Όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Η επανεκκίνηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα είναι επιβεβλημένη. Πρωτίστως η επανεκκίνηση στο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Νίκος Πέππας
τ. Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
πρώην αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου

Keywords
Τυχαία Θέματα