H Huawei θα δοκιμάσει δίκτυο 5G στο «Κόπα Άφρικα 2019»

Όπως έχει γίνει γνωστό, νέα δίκτυα επικοινωνιών, το περίφημο 5G, βρίσκονται προ των πυλών και θα φέρουν μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο ζωής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και ο κινεζικός όμιλος «Huawei» έκανε γνωστό ότι θα θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία δίκτυο 5G στην Αίγυπτο, κατά τη διάρκεια του «Κόπα Άφρικα 2019». Ναι, καλά διαβάσατε… Σε μια κορυφαία αθλητική γιορτή.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για την αφρικανική ήπειρο, δεν αποτελεί

μόνον μία μεγάλη αθλητική αναμέτρηση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, αλλά και μία αναμέτρηση των εταιρειών που θα θέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αναδείξουν την υπεροχή τους στο τεχνολογικό και εμπορικό πεδίο.

.@Huawei is set to roll out its #5G phone network for the first time at Cairo International Stadium during the 2019 Africa Cup of Nations in Egypt: https://t.co/NUa0f1Ix6J #technology #AI

— TheStadiumBusiness (@stadiumbusiness) 24 Απριλίου 2019

Αυτό γνωστοποίησε, μάλιστα, ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι κατά τη συνάντηση, παρουσία και του υπουργού Επικοινωνιών κ. Τααλάτ, με τον αντιπρόεδρο της εν λόγω εταιρείας κ. Τζίι και υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού ομίλου στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Huawei to run 5G trial in Egypt.

https://t.co/GepRqrjprw

— iAfrikan (@iafrikan) 30 Απριλίου 2019

Ο κινεζικός όμιλος «Huawei» θα λανσάρει δοκιμαστικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο από τις 21 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, το προηγμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πέμπτης γενιάς. Δηλαδή, το λεγόμενο «5G», καθ’ όλη την περίοδο των αγώνων, που θα κρατήσουν περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, η χώρα του Νείλου συνεργάζεται με τον κινεζικό αυτό όμιλο και σε θέματα που αφορούν στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

#Egypt to experiment with #Huawei deployment of #5G during #AfricaCupofNations – https://t.co/bye6Bkhwnd@Huawei_ME pic.twitter.com/0b45MIISKM

— Al Bawaba Business (@AlBawabaBiz) 22 Απριλίου 2019

Να θυμίσουμε ότι η Qualcomm παρουσίασε τον Φλεβάρη τη δεύτερη γενιά των αποκαλούμενων modem chips της, για τη σύνδεση smartphones σε δίκτυα 5G. Η «επανάσταση» του 5G θα επιστρέφει μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και την καθημερινότητα.

Η «Huawei» έκανε, μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια στο «πρώτο παγκοσμίως hardware επικοινωνίας 5G», όπως η ίδια αποκαλεί και απευθύνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία για την κάλυψη των αναγκών συνδεσιμότητας στα νέα διασυνδεδεμένα οχήματα.

Huawei to launch 5G in Egypt during the African Cup Of Nations https://t.co/czdPqFxlZm pic.twitter.com/J2U4IkoAvE

— Namahoro Group (@NamahoroGroup) 28 Απριλίου 2019



(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα