Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι (video)

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μανίκια της Εύβοια, δυτικά της ΚύμηςΕκκενώθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι παρακείμενου χωριούΣε επιφυλακή και οι κάτοικοι στα χωριά Θαρούνια και ΤραχύλιΜάχη με κάθε μέσο δίνουν οι πυροσβέστες

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από μεσημέρι της Πέμπτης (04/07) στην Εύβοια και στην περιοχή Μανίκια (δυτικά της Κύμης) με αποτέλεσμα να εκκενωθεί και ένα χωριό. Από την πρώτη στιγμής σήμανε συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία, όταν ειδοποιήθηκε για τη φωτιά.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά βρέθηκε πολύ κοντά και σε σπίτια και

έτσι η πυροσβεστική προχώρησε στην προληπτική κατοίκων του Μακρυχωρίου από τον δήμο Κύμης.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Επιβεβαίωσε πως οι περίπου 100 κάτοικοι το χωριού Μακρυχώρι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο μέρος με ασφάλεια και δεν κινδυνεύει κανείς.

Υπογράμμισε, ακόμα, πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε σχέση με το μεσημέρι, αλλά συμπλήρωσε ότι οι αρχές είναι σε επιφυλακή, ώστε εάν χρειαστεί, να εκκενωθούν και άλλα δυο χωριά (Θαρούνια και Τραχύλι), ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος, ακόμα και λόγω των καπνών.

«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από αέρος και εδάφους. Η επιχείρηση υποστηρίζεται, επίσης από μηχανήματα έργου από την περιφέρεια και από τους δήμους», ανέφερε, εκτός των άλλων.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν επιχειρούν 21 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος  και 4 αεροσκάφη, αλλά αργότερα, ενισχύθηκαν και έτσι πλέον εκεί βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην περιοχή Μανίκια Ευβοίας. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων του Μακρυχωρίου από τον δήμο Κύμης.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 4 Ιουλίου 2019

Φωτογραφία: evianews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα