Basket League: Συμφώνησαν για αλλαγές στη διαιτησία

Για αλλαγές στη διαιτησία συμφώνησαν οι ομάδες στον ΕΣΑΚΕ, και γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρξουν συζητήσεις με την ΕΟΚ (σ’ αυτή ανήκει η ΚΕΔ).

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, όταν αποφασίστηκε να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος και να ξεκινήσουν τα playoffs,

χωρίς να υπάρχει… αναμονή για τη δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ και οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν πως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει συζήτηση για θέματα που «καίνε» όπως η διαιτησία.

Μόνο που στη συνέχεια οι 13 ομάδες που συνέχισαν τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν, ώστε να συζητήσουν με την ΕΟΚ, για τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην ελληνική διαιτησία.

Να αναφέρουμε πως το θέμα της διαιτησίας βρισκόταν, άλλωστε, μέσα στην ατζέντα των όσων θα απασχολούσαν οι ομάδες. Όπως έγινε γνωστό, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο διαιτητικό σκέλος του πρωταθλήματος. Αυτό ανέφερε και η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν υπάρχουν κάποιες προτάσεις που έχουν προκριθεί και η ομάδα εργασίας θα διαμορφώσει τις επόμενες μέρες το τελικό κείμενο, το οποίο θα συζητηθεί με τους ανθρώπους της ΕΟΚ.

Μάκης Αγγελόπουλος: Έγιναν βήματα μπροστά, ρωτήστε τον Ολυμπιακό αν θα κατέβει

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ ανάμεσα στις ομάδες της Basket League και επιβεβαίωσε ότι ξεκινούν τα playoffs το σαββατοκύριακο. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ υπογράμμισε πως έγιναν βήματα μπροστά.

Αναλυτικά όσα τόνισε: «Η απόφαση που πάρθηκε με 13 ψήφους είναι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ το σαββατοκύριακο. Όλα τα υπόλοιπα θα σας ενημερώσει το γραφείο τύπου του ΕΣΑΚΕ. Αποφασίσαμε να υπάρξει μία κοινή ανακοίνωση. Νομίζω ότι έγιναν βήματα μπροστά, γιατί στα περισσότερα σημεία που είχαμε σημεία τριβής βρέθηκαν λύσεις». Για το αν θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στα playoffs, απάντησε: «Ρωτήστε τον».

Θάνου: Έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία

Μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ η νομική σύμβουλος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Μαργαρίτα Θάνου, εξήγησε γιατί έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία της Basket League. Αναφέρθηκε στα αιτήματα του Ολυμπιακού μετά την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ:

«Σε κάθε περίπτωση, για να το ζητούσε αυτό, που δεν το ζήτησε, θα έπρεπε να γίνει η επικύρωση. Έπρεπε να γίνει. Εμείς ως Παναθηναϊκός δεν προσφύγαμε για το -6. Έπρεπε να επικυρωθεί. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Μόνο όταν εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αποτέλεσμα αγώνα δεν επικυρώνεται η βαθμολογία. Δεν ζήτησε επανάληψη αγωνιστικής. Αν δικαιωθεί, δεν ξέρουμε τις συνέπειες. Είναι ένα ερωτηματικό. Θεωρούμε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο το ΑΣΕΑΔ, αφού δεν το ζήτησαν. Δεν μπορεί να δικάσει κάτι άλλο».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα