Αναβολή στην πρεμιέρα της Basket League: Έμειναν 11 ομάδες – Δεν πήρε άδεια ο Ιωνικός

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο (17/10) και την Κυριακή (18/10), αλλά έμειναν στην κατηγορία 11 ομάδες και έτσι αναβλήθηκε η πρεμιέρα. 

Ο Ιωνικός Νικαίας (Διαγόρας Δρυοπιδέων) δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και βάσει του προγράμματος που προέκυψε από την κλήρωση (έγινε στις 2 Οκτωβρίου) ο αντίπαλός του (ΑΕΚ) θα είχε ρεπό. Οι άνθρωποι των ομάδων, που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ, αποφάσισαν, τελικά,

ομόφωνα η αναβολή στην 1η αγωνιστική.

Έτσι, το πρωτάθλημα θα μείνει για λίγο ακόμα στον… πάγο και μένει να φανεί τι θα συμβεί με τις δύο ΚΑΕ, που έχουν προβλήματα, καθώς και με την ΕΡΤ, που συμφώνησε με τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά έχοντας ως… βάση την συμμετοχή 12 ομάδων στην λίγκα.

Η απόφαση για αναβολή μίας εβδομάδας πάρθηκε ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους Ιωνικός και Χαρίλαος Τρικούπης και να μπορέσουν να αγωνιστούν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα. Άλλωστε, τόσο η λίγκα, όσο και η ΕΡΤ δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρξει νέα αλλαγή στο πρόγραμμα ή να υπήρχε ομάδα με ρεπό εντός αυτού.

Πιστοποιητικό συμμετοχής έλαβαν οι ΚΑΕ ΑΕΚ, Άρης και Ηρακλής, την ώρα που εκκρεμεί αυτή του Μεσολογγίου (Χαρίλαος Τρικούπης) και δεν αποκλείεται να υπάρχουν νέες εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα