«Η υπομονή για την Τουρκία εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε» – Τι είπε ο Πέτσας για lockdown στην Αττική (video)

«Η υπομονή για την Τουρκία εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε». Τάδε έφη Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της νέας Συνόδου Κορυφής, που είναι σε εξέλιξη, και την Παρασκευή (16/10) θα συζητηθεί η προκλητικότητα της Άγκυρας. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο lockdown για την Αττική αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ακόμα..

«Θεωρώ ότι τα συμπεράσματα της Συνόδου θα πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω», κάνοντας λόγο ότι η Τουρκία με τις ενέργειές της φέρνει

«πιο κοντά» τις κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ANT1», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα «στο μέλλον», όποτε η ίδια το επιθυμεί.

Αναφερόμενος στην στάση των Τούρκων σχετικά με το αεροπλάνο που επέστρεφε ο κ. Δένδιας από το Ιράκ, ο κ. Πέτσας μίλησε για «μία ακόμα πρόκληση, στις πολλές των τελευταίων ημερών. Υπάρχει και άλλο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, στην Αρμενία. Ελπίζω να μην επαναληφθεί τέτοιο πρόβλημα», δήλωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα lockdown στην Αττική ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο για την Αττική», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα, είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να επιβάλουμε εάν χρειάζεται τοπικά lockdown, εκεί που τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που παίρνουμε και τις οδηγίες που παίρνουμε και από την Ευρώπη, από τους αντίστοιχους οργανισμούς με τους δικούς μας, συνιστούν να έχουμε τέτοιου είδους μέτρα».

Σχετικά με το μείζον θέμα της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Σχολιάζοντας μάλιστα, τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μίλησε για την περίπτωση της Γαλλίας.

«Όταν στο Παρίσι σβήνουν τα φώτα, λόγω κορονοϊού, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε ότι έχουμε κατακτήσει», είπε χαρακτηριστικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα