Κορονοϊός: Τηλεκπαίδευση σε σχολεία και πανεπιστήμια της Νάπολης λόγω κρουσμάτων

Τα μαθήματα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία της Καμπανίας με πρωτεύουσα τη Νάπολη, στην Ιταλία, θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση, έως το τέλος του μήνα, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, που αποφάσισε ο περιφερειάρχης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Ο Ντε Λούκα πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Καμπανία (1.127 το τελευταίο εικοσιτετράωρο) οφείλεται κυρίως στη διασπορά

του ιού εντός των σχολικών κτηρίων και των πανεπιστημίων.

Παράλληλα, σε κάθε είδος γιορτής (και μετά την τέλεση γάμων ή βαπτίσεων) θα μπορεί να προσκαλεί κανείς μόνον μέλη του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν τους πελάτες στα τραπέζια μόνο μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ δεν τίθενται περιορισμοί για τις παραδόσεις γευμάτων κατ΄οίκον.

Αυξάνονται οι νεκροί – 8.804 νέα κρούσματα 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 8.804 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Χθες τα κρούσματα ήταν 7.332 και οι νεκροί 43.

Συνεχίζεται, δηλαδή, η επιδείνωση των τελευταίων ημερών, με μεγάλη αύξηση των νεκρών. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθεί 586 ασθενείς, 47 περισσότεροι από χθες.

Στην Λομβαρδία, σήμερα, καταγράφηκαν 2.067 περιστατικά, στην Καμπανία 1.127 και στην περιφέρεια του Τορίνο 1.033.

Συνολικά, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό, 36.372 άνθρωποι.

Σύντομα επιπλέον μέτρα

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η Ιταλία ενδέχεται να αναγκαστεί σχετικά σύντομα να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

O καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τομέα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Γκάλι του Μιλάνου, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7», τόνισε ότι πιθανόν να πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να καλύπτει μέχρι ενός ορίου την χωρητικότητά τους (η οποία σήμερα συχνά ξεπερνά το 80%) ή και να εγκριθούν «κυλιόμενα ωράρια» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών του λυκείου θα μπορούσε να παρακολουθεί, εναλλάξ, τα μαθήματα από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης, με ενίσχυση και της τηλεργασίας των ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάλι, επίσης, «καλό θα είναι να εξετασθεί σχετικά σύντομα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή του Μιλάνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα