Θεραπείες λιπόλυσης: αντιμετώπισε τώρα τα «ψωμάκια»

Γράφει η Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος και συνεργάτιδα του doctoranytime.gr

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τους εξαντλητικούς ρυθμούς, που δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούμε με τη φροντίδα του ίδιου μας του εαυτού, η πολύωρη εργασία στην καρέκλα ενός γραφείου αλλά και οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αποσκοπούν σε ένα γεύμα γρήγορο και όχι απαραίτητα ποιοτικό, έχουν οδηγήσει σε προβλήματα παχυσαρκίας αλλά και τοπικού πάχους.

Η αντιμετώπιση του λίπους που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα

σημεία σε κάθε οργανισμό και δημιουργεί τα λεγόμενα «ψωμάκια» είναι δύσκολη να επιτευχθεί μέσα από τις εξαντλητικές δίαιτες, αλλά ιδιαίτερα σημαντική. Το λίπος είναι αυτό που ευθύνεται για τους περιττούς πόντους, αφού 1kg λίπους έχει σχεδόν τετραπλάσιο όγκο από 1kg μυϊκής μάζας. Η λύση μπορεί να δοθεί με τη λιπόλυση. Με τη λιπόλυση διαλύουμε έναν αριθμό λιποκυττάρων κάτω από το δέρμα μας, χάνοντας πόντους και πετυχαίνοντας σύσφιγξη και βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Η δερματολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, μας προτείνει τις κορυφαίες θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους:

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Η μεσοθεραπεία λιπόλυσης αφορά την εφαρμογή ουσιών που έχουν την ιδιότητα να διασπούν την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων, να τα καταστρέφουν στον υποδόριο ιστό και στη συνέχεια αυτά να αποβάλλονται μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας. Μπορεί να εφαρμοσθεί είτε ενέσιμα είτε μέσω ειδικού roller που δημιουργεί μικρά κανάλια βοηθώντας τις ουσίες να εισχωρήσουν στο απαιτούμενο βάθος. Είναι μια διαδικασία απλή και γρήγορη, χωρίς παρενέργειες, ενώ μπορεί κάποιος να επιτρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα μετά την εφαρμογή.

Κρυολιπόλυση

Έχει αποδειχθεί ότι το ψύχος επιδρά στην απώλεια τοπικού πάχους. Το κρύο ενεργοποιεί το καφέ λίπος στον οργανισμό, για να ζεσταθεί και έτσι επιτυγχάνεται η λιπόλυση. Με την Κρυολιπόλυση αξιοποιούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες οδηγούν τα λιποκύτταρα στην κρυσταλλοποίηση τους. Στη συνέχεια τα κρυσταλλοποιημένα λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω της λέμφου, ενώ τα εναπομείναντα συμπυκνώνονται. Πρόκειται για μια μέθοδο μη επεμβατική, εντελώς ανώδυνη και με εξαιρετικά αποτελέσματα στα σημεία που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση. Κατά τη διαδικασία, εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή μια κεφαλή που οδηγεί στη μείωση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα με συνέπεια τη λιπόλυση.

Laser Smartlipo

Η Laser λιπόλυση επιτυγχάνεται εξαιρετικά με την εφαρμογή του Laser Smartlipo, το οποίο εισέρχεται στον υποδόριο ιστό και με το ειδικό μήκος κύματος της οπτικής του ίνας διασπά το λίπος, κάνοντας παράλληλα σύσφιξη με την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είναι μια μέθοδος εύκολη, ασφαλής και ανώδυνη, ελάχιστα επεμβατική και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε συνθήκες ιατρείου. Τα αποτελέσματα της λιπόλυσης με Laser Smartlipo είναι εξαιρετικά και δεν αφήνουν περιθώρια στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γίνει εξατομικευμένη αξιολόγηση του προβλήματος από τον γιατρό και να αποφασιστεί από κοινού η κατάλληλη μέθοδος λιπόλυσης.

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Cosmetic Derma Medicine

The post Θεραπείες λιπόλυσης: αντιμετώπισε τώρα τα «ψωμάκια» appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα