Μικρές αλλαγές – μεγάλες διαφορές: Διατροφικά tips για να χάσετε τα κιλά των εορτών

Γράφει η Αγγελοπούλου Τζένη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος συνεργάτης του doctoranytime.gr

Χάσατε το μέτρημα στα μελομακάρονα και ούτε θυμάστε πόσες φορές γεμίσατε το πιάτο στο γιορτινό τραπέζι.

Τώρα έχετε βάλει στόχο να απαλλαγείτε από τα κιλά που σας άφησε δώρο ο Άγιος Βασίλης.

Το ερώτημα είναι: πώς;

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας που θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε πάλι το μεταβολισμό σας.

Ακολουθήστε

τα παρακάτω tips και θα δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να κατεβαίνει:

Πείτε ΟΧΙ στις δίαιτες express! Μια δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους κάνει το φαγητό έναν εχθρό, όχι ένα εργαλείο για την επιβίωση και την ευημερία. Αν ξαφνικά μειώσετε την πρόσληψη τροφής, το σώμα σας, επειδή είναι σχεδιασμένο για να επιβιώνει, θα επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό του, ώστε να αποθηκεύσει την ενέργεια πιο αποτελεσματικά Και ενώ με μια δίαιτα express μπορεί να χάσετε τα κιλά πολύ γρήγορα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι μετά από καιρό, θα τα ξαναπάρετε και θα αποθηκευτούν σε λίπος.Αποτοξίνωση ΤΩΡΑ. Πιείτε άφθονη ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας. Πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί. Είναι αντιοξειδωτικό και διουρητικό, όπως επίσης το πράσινο τσάι.Τακτικά γεύματα. Προσπαθήστε να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα που να είναι χαμηλά σε θερμίδες. Έτσι, θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας και θα κάνει περισσότερες καύσεις. Επιπλέον, θα εξαλειφθεί το αίσθημα της πείνας.Μειώστε τις ποσότητες.Προτιμήστε τα άπαχα κρέατα όπως στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα.Αποφύγετε τους υδατάνθρακες (αναψυκτικά, λευκό ρύζι, λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά ,πατάτες, αρτοποιήματα).Κόψτε τα γλυκά και πείτε όχι σε τηγανητά και λιπαρές σάλτσες.Το βράδυ προτιμήστε ελαφριές επιλογές, όπως σαλάτες, φρούτα ή γιαούρτι με 2%λιπαρά και λίγο μέλι.Καταναλώστε το τελευταίο γεύμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Μετά από αυτή την ώρα, ο οργανισμός δυσκολεύεται να κάψει τις θερμίδες που έχει προσλάβει.Κόψτε το αλκοόλ! Η θερμιδική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι φαντάζεστε. Και ας μην ξεχνάμε τη γυμναστική! Ξεκινήστε πάλι να γυμνάζεστε τακτικά, κάνοντας τη δραστηριότητα που σας αρέσει. Μόνο με τη γυμναστική θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας. Χωρίς αυτήν, δεν θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σας.

Μπορείτε να συμβουλευθείτε τη Διαιτολόγο του Doctoranytime η οποία θα σας βοηθήσει να βρείτε πάλι την ισορροπία στη διατροφή σας, σύμφωνα με το μεταβολικό σας προφίλ.

The post Μικρές αλλαγές – μεγάλες διαφορές: Διατροφικά tips για να χάσετε τα κιλά των εορτών appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
αγγελοπουλου τζενη διαιτολογος, διαιτολογος αγγελοπουλου τζενη
Τυχαία Θέματα