Τσίπρας: «Βρισκόμαστε στην ώρα της κρίσης και της ευθύνης και αυτό αφορά όλους μας»

Στον αγώνα που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε τις στιγμές που βιώνει η χώρα ως στιγμές «κρίσης και ευθύνης» και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

«Βρισκόμαστε στην ώρα της κρίσης και της ευθύνης και αυτό αφορά όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όλους αυτούς τους πέντε μήνες δώσαμε έναν σκληρό αγώνα που είχε λάθη, παραλείψεις και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου.

Γι αυτό τον αγώνα αισθάνομαι περήφανος, δώσαμε μια μάχη άνιση, μια μάχη δύσκολη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.


«Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παρόλα αυτά έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και αυτή η παρακαταθήκη δε σβήνει», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαγραφή του χρέους της Γερμανίας το 1963.

«Η ύψιστη στιγμή αλληλεγγύης για την Ευρώπη ήταν η στιγμή που η μικρή Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα στην Γερμανία να δεχθεί την ύψιστη αλληλεγγύη της διαγραφής του χρέους», σημείωσε.

Επίσης έκανε αναφορά και στο παλιό κομματικό σύστημα.

«Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα με τις επιλογές που έκανε στο παρελθόν. Υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση, μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σε όσους δίνουν τη μάχη και σε όσους παραδίδονται αμαχητί» υπογράμμισε.

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 25 δισ. ευρώ. Αυτές ήταν επιλογές του παλιού κομματικού συστήματος», συμπλήρωσε επίσης.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε για το δίκαιο των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι των πολιτικών μας αντιπάλων να αποτελέσουμε μικρή παρένθεση στο χώρο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και επίσης και στο μεγάλο αντίπαλο της κυβέρνησης του.

«Ο μεγάλος αντίπαλος για τις δυνάμεις της προόδου και της Αριστεράς βρίσκονται εντός των τειχών. Είναι οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας» σημείωσε.

«Οι επιλογές που είχα μπροστά μου σε εκείνη τη διαπραγμάτευση ήταν περιορισμένες. Μια κακή συμφωνία, μία άτακτη χρεοκοπία και το σχέδιο Σόιμπλε. Αν θέλετε το τελευταίο μπορούμε ακόμη να τη ζητήσουμε», συμπλήρωσε επίσης.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στη Βουλή.

«Είμαι ο τελευταίος που θα ωραιοποιήσω μια συμφωνία με την οποία δεν συμφωνώ. Όμως άλλο είχαμε πριν από 5 μήνες στα χέρια μας και άλλο τώρα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «εξασφαλίζονται και 35 δισ. για επενδύσεις».

«Η κ. Λαγκάρντ είπε πριν από λίγο ότι οι Ευρωπαίοι είναι αναγκασμένοι να μιλήσουν για την απομείωση του χρέους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Ταυτόχρονα έχουμε δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους τον Φθινόπωρο».

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι τα μέτρα είναι σκληρά «όμως κ. Μεϊμαράκη τα 60 δισ. καλύπτουν πλήρως της ανάγκες της χώρας στο μεσοδιάστημα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και για τα περί εξόδου στις αγορές:

«Μια χώρα όταν έχει χρέος 180% του ΑΕΠ δεν είναι μια χώρα που μπορεί να βγει στις αγορές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

H δευτερολογία του πρωθυπουργού:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα