Το μεγαλύτερο μυστικό για να έχουμε ένα άριστα λειτουργικό έντερο δεν έχει να κάνει με την τροφή

Κατά το παρελθόν έχουμε μάθει αρκετά για το πόσο σημαντική είναι η καλή υγεία του εντέρου για τη συνολική μας υγεία.

Τώρα γνωρίζουμε ότι η υγεία του εντέρου συνδέεται με το άγχος, την κούραση και τη μείωση της παραγωγικότητας.

Όσον αφορά το φαγητό, είναι απολύτως απαραίτητη μια  διατροφή με ποικιλία. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι είναι εξίσου σημαντικό το πότε τρώμε και η συμβουλή της γενικής γιατρού δρ. Ζόε Γουίλλιαμς είναι ότι η καθημερινή μας ρουτίνα παίζει μεγάλο ρόλο στην

υγεία του εντέρου μας.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για φαγητό για να προστατεύσουμε την υγεία του εντέρου;

Η δρ Γουίλιαμς αναφέρει ότι η προστασία της υγείας του εντέρου ξεκινά ακριβώς στην αρχή της ημέρας. Οπως λέει χαρακτηριστικά: «Όταν ξυπνήσουμε για πρώτη φορά, ας πούμε στις 7:00 π.μ. μιας καθημερινής, ας αποκτήσουμε τη συνήθεια να πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, κι ίσως να αφήσουμε το ποτήρι δίπλα στην οδοντόβουρτσά μας για να το θυμόμαστε».

Αυτό συμβαίνει επειδή η καλή ενυδάτωση βοηθά την καλή λειτουργία του εντέρου και βοηθά στην πέψη βοηθώντας στη διάσπαση των τροφών έτσι ώστε το σώμα μας να μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Βασικά, καταναλώνοντας - το πρώτο πράγμα μέσα στην ημέρα - νερό, ξεκινάμε τη μέρα μας σε καλή βάση. 

Όσο για το πρωινό, η δρ Γουίλιαμς συνιστά ένα γιαούρτι που έχει υποστεί ζύμωση. Δηλώνει: «[Τα γιαούρτια] είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό. Περιέχουν ασβέστιο που συμβάλλει στην υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου».

Το γιαούρτι είναι μια εύκολη τροφή για το πρωί, ειδικά αν έχουμε πολυάσχολα πρωινά ή δεν είμαστε αρκετά πρωινοί για να νοιαζόμαστε τόσο πολύ για το πρωινό.

Όσον αφορά το μεσημεριανό γεύμα, η δρ. Γουίλλιαμς συνιστά την κατανάλωση φυτικών ινών και τροφών όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, καθώς είναι ελαφριά και καλά για την προστασία της υγείας του εντέρου για την υπόλοιπη ημέρα.

Η ίδια προσθέτει: «Η κατανάλωση τακτικών γευμάτων μας βοηθά να παρέχουμε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να διατηρούμε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ένα καλό πρότυπο ύπνου μπορεί επίσης να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου, επομένως ας προσπαθήσουμε να κοιμόμαστε σε ώρα που σας επιτρέπει να κοιμάστε ολόκληρες 7-8 ώρες».

Προσθέτει ότι το φαγητό 2-3 ώρες πριν τον ύπνο δίνει στο σώμα αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί σωστά το φαγητό.

Βασικά, το να βρισκόμαστε σε μια υγιεινή ρουτίνα με μια ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσει το έντερο μας να παραμείνει ρυθμισμένο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Η No1 τροφή που οι γιατροί λένε ότι είναι ιδανική για το έντερο μαςΜια υπερτροφή με ελάχιστες θερμίδες και πολλά οφέλη: Καρδιά, έντερο, σάκχαρο, πίεσηΤο ένα και μοναδικό ορεκτικό που ωφελεί καρδιά, οστά, έντερο και βοηθά στην απώλεια βάρους
Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μεγαλύτερο μυστικό για να έχουμε ένα άριστα λειτουργικό έντερο δεν έχει να κάνει με την τροφή,